Eπικοινωνία μαζί μας.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

«Κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν απέκτησα ως Νομάρχης Ηρακλείου.
Το πόθεν έσχες μου είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να πληροφορηθεί σχετικά.
 Στη διάρκεια της θητείας μας λειτουργήσαμε ως Νομαρχιακή Αρχή έχοντας ως αρχή την πεποίθηση ότι όταν αφοσιώνεσαι στον στόχο, πετυχαίνεις αποτελέσματα, χωρίς να θεωρείς την επίτευξη αυτού του στόχου και των αποτελεσμάτων ως ένα εφαλτήριο για τις προσωπικές σου φιλοδοξίες ή για την κατάκτηση επόμενων προσωπικών στόχων.
 Αφοσιώνεσαι μόνο στον στόχο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται  για την αυτοδιοίκηση, τον τόπο σου και τους πολίτες και τότε πετυχαίνεις.
Αυτό κάναμε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου το 2007-2010 με τους συνεργάτες μου νομαρχιακούς συμβούλους και βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και διαμορφώσαμε διαδρομές νέας συνεργασίας για να πετύχουμε στόχους που είχαμε θέσει και τους οποίους οι πολίτες επικύρωσαν για το νομό Ηρακλείου, για την τετραετία που πέρασε.
 Όταν βάζεις προσωπικές επιλογές ή θέλεις να χρησιμοποιήσεις την επίτευξη αποτελεσμάτων από μια θέση για προσωπικούς, ευκαιριακούς στόχους, μπορεί να πετυχαίνει το πρόσωπο, δεν πετυχαίνεις όμως το γενικότερο στόχο, το συμφέρον της ανάπτυξης του τόπου και την αναβάθμισης ποιότητας ζωής των πολιτών.
Εμείς επιλέξαμε το συμφέρον του τόπου, αφοσιωθήκαμε χωρίς εκπτώσεις για τους πολίτες, χωρίς δικές μας προσωπικές σκοπιμότητες, για κάτι πιο μεγάλο από εμάς τους ίδιους, γιατί θεωρήσαμε ότι η αφοσίωση έπρεπε να είναι στους πολίτες.
Δουλέψαμε με ψυχή, δουλέψαμε σκληρά, γινόμενοι πρώτα σκληροί με τους εαυτούς μας και μετά με όλους τους υπόλοιπους. Να σας ευχηθώ αγαπητοί Σταύρο  και Ευριπίδη, καλή δύναμη και καλή διαδρομή για το συμφέρον του τόπου», επισημαίνει η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη Ηλιάκη στα πλαίσια της παράδοσης παραλαβής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στην αιρετή Περιφέρεια και του απολογισμού δράσεων της Νομαρχιακής Αρχής για τα έτη 2007-2010.
Επίσης, η κ. Σχοιναράκη στον απολογισμό των δράσεων της Νομαρχιακής Αρχής επεσήμανε ότι η Νομαρχία Ηρακλείου παραδίδεται χωρίς χρέη με Ταμειακό Υπόλοιπο, μάλιστα, 15.000.000€ έως 29 Δεκεμβρίου, ενώ για το οδικό δίκτυο του νομού δαπανήθηκαν 52.000.000€, για σχολεία 25.000.000€, 1.000.000€ σε ειδικές μελέτες για το Ειδικό ΕΠΑΛ και τον πολυχώρο δράσεων κοινωνικής πολιτική στο Υγειονομικό, 10.000.000€ σε προγραμματικές συμβάσεις με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και για το έργο της διανομαρχιακής εταιρίας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» για την ένταξη της Κρήτης ως ενιαίας περιφέρειας στο «Πρόγραμμα Καταγραφής Άριστων Πρακτικών Προορισμών» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού καθώς και για την πιστοποίηση εστιατορίων με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας».
Την παράδοση παραλαβή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στην αιρετή Περιφέρεια και τον νέο αιρετό Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και τον απολογισμό δράσεων της Νομαρχιακής Αρχής για τα έτη 2007-2010 πραγματοποίησε η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Μεγάρου Ηρακλείου, παρουσία του νέου αιρετού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη.
 Στην τελετή η κ. Σχοιναράκη ευχήθηκε στον κ. Αρναουτάκη και στον κ. Κουκιαδάκη «καλή δύναμη και διαδρομή» στην αιρετή Περιφέρεια Κρήτης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συνεργάστηκαν με τη Νομαρχιακή Αρχή  για μια συλλογική, συμμετοχική, ενωτική πορεία και για μια νέα αναπτυξιακή πρόταση για το Νομό Ηρακλείου, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον κ. Καρούντζο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. 
Στην τελετή μίλησαν με θετικά σχόλια για το έργο της Νομαρχιακής Αρχής την τετραετία 2007-2010, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Θανάσης Καρούντζος, ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, εκπροσωπόντας το σύνολο των βουλευτών Ηρακλείου, και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, κ.κ. Αντώνης Γρηγοράκης και Μανόλης Βαρδουλάκης,
Στην τελετή παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γιώργος Αλεξάκης, οι αντινομάρχες Ηρακλείου, νομαρχιακοί σύμβουλοι, διευθυντές των Διευθύνσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και πλήθος κόσμου.
Ο κ. Αρναουτάκης ευχαριστώντας την κ. Σχοιναράκη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου για το σπουδαίο έργο που επιτέλεσαν την τετραετία που πέρασε επεσήμανε: «Θα ήθελα να αναφέρω ότι εμείς θα χτίσουμε πάνω στο σπουδαίο έργο που παραλάβαμε.
Σεβόμαστε όλο το έργο, όλη τη δουλειά που έχετε κάνει, με τους περισσότερους εξάλλου είχαμε συνεργαστεί από μια άλλη θέση και με τη Βαγγελιώ ως βουλευτής και ευρωβουλευτής είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία για τα προβλήματα του νομού.
Για τα προβλήματα της Κρήτης αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η συνεργασία μεταξύ μας, γιατί πρώτος στόχος πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, από τον επικεφαλής έως και όλους τους υπαλλήλους.
 Μαζί με τον Ευριπίδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Αντιπεριφερειάρχες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πόρους.
Θέλω να πω ότι με τις συνεργασίες, με την αγάπη και την εκτίμηση  απέναντί σας, σε όλους τους εργαζόμενους αλλά πάνω από όλα στο έργο που παραλάβαμε, γιατί είναι ένα σημαντικότατο έργο, ένα πολύ μεγάλο έργο, πρέπει  να πούμε το «ευχαριστώ» μας στην επικεφαλής, στην Βαγγελιώ, σε όλους τους νομαρχιακού συμβούλους και πάνω από όλα σε εσάς γιατί χωρίς εσάς καμία αλλάγή δεν μπορεί να προχωρήσει.
 Βασική μας αρχή είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για όλη την Κρήτη, η ισόρροπη ανάπτυξη ώστε να νιώσει ο πολίτης της Κρήτης από το ένα άκρο στο άλλο ότι αυτός ο νέος θεσμός που πρέπει να αγκαλιαστεί, είναι μια αναγκαιότητα και μπορεί να κάνει πράξη την ανάπτυξη, την ευημερία αλλά και ποιότητα ζωής των πολιτών. Ερχόμαστε να υπηρετήσουμε τον πολίτη και όχι ο πολίτης εμάς».

Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το καλύτερο έργο που παραλαμβάνουμε σήμερα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, το οποίο από καλό θέλουμε να το κάνουμε καλύτερο και να το παραδώσουμε άριστο.
 Όσον αφόρα τα οικονομικά η Νομαρχία Ηρακλείου, κρίνοντας από άλλες Νομαρχίες, δεν έχει τις εκκρεμότητες των δήμων.
 Αν λειτουργήσουμε  με σχεδιασμό μπορούμε  να αυξήσουμε τους πόρους, και να τους αντλήσουμε από άλλες πηγές όπως τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, το ΕΣΠΑ, και το ΠΕΠ Κρήτης, προκειμένου και μέσα από την εμπειρία μας, την καλή διάθεση και το σωστό σχεδιασμό να αποδείξουμε και να κάνουμε ένα φιλόδοξο και καλό απολογισμό σαν αυτό που είδαμε σήμερα».
Ο κ. Καρούντζος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έργο που επιτέλεσε η Νομαρχιακή Αρχή αποτελεί ένα καλό εργαλείο για την ουσιαστική αποκέντρωση μέσα από την αυτοδιοίκηση καθώς και η πρόθεση του ίδιου του πρωθυπουργού είναι και η αποκέντρωση της διοίκησης του κράτους, και η μεταφορά αρμοδιοτήτων των υπουργίων σε ένα «Καλλικράτη» του κράτους».
Ο κ. Γρηγοράκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έργο που έγινε την τετραετία που μας πέρασε ήταν το μεγαλύτερο έργο που έγινε στη Νομαρχία Ηρακλείου. Η τετραετία αυτή αποτέλεσε την πιο δημιουργική και παραγωγική».
Ο κ. Βαρδουλάκης τόνισε: «Το έργο που έγινε στη Νομαρχία Ηρακλείου είχε καλό σχεδιασμό, προγραμματισμό και έθετε σωστές προτεραιότητες. Ελπίζουμε το έργο που ξεκίνησε η Νομαρχία Ηρακλείου  για την ανάπλαση βιώσιμων οικισμών να συνεχιστεί και μέσα από το νέο αυτοδιοικητικό θεσμός της αιρετής Περιφέρειας».
Ο κ. Δανέλλης επεσήμανε «Μέσα σε μια ώρα δεν μπορείς  να εκθέσεις το μόχθο, το όραμα, τη συλλογική προσπάθεια υλοποίησης του και όταν ο πλούτος του έργου που έχει γίνει είναι τόσο μεγάλος αντιλαμβάνεσαι ότι έχει γίνει εξαιρετικά σοβαρή δουλειά με πληρότητα και με πολιτική επάρκεια που δεν συναντάται εύκολα στην Ελλάδα».
Ο κ. Παρασύρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποχωρεί σήμερα η Βαγγελιώ αφήνοντας ένα έργο με όραμα συγκροτημένο για το τι χρειάζεται ο τόπος. Συγχαρητήρια για το καινοτόμο έργο σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: