Eπικοινωνία μαζί μας.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

"Το κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κρήτη θα σώσει την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια.


'Αποκαλυπτικός για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ι. Μάζης που τόνισε ότι 'είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα στο Αιγαίο' αλλά ο ίδιος δηλώνει αντίθετος με την εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο.

«Γιατί αυτή η άποψη κύριε καθηγητά ;;;» τι αλήθεια κρύβετε ;..ξέρετε κάτι η απλά έχει γίνει συμφωνία να εκμεταλλευτεί το Αιγαίο η Τουρκία ;;
Από την άλλη ο κύριος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ι. Μάζης λέει ότι "Εάν συμβεί ένα πετρελαϊκό ατύχημα στο Αιγαίο θα καταστραφεί η ελληνική οικονομία για 150 χρόνια".
«Αν είναι κύριε καθηγητή να συμβεί κάτι τέτοιο ας γίνει σε ελληνικά χέρια !!  και μάλιστα στο Αιγαίο».
Είμαι όμως υπέρ του να γίνει μια άντληση του φυσικού αερίου στην Κρήτη, το Ιόνιο, στο Καστελόριζο.
Ειδικά το κοίτασμα του φυσικού αερίου στην Κρήτη θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας για τα επόμενα 100 χρόνια' ανέφερε στον Φλας ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας - Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας, μεταξύ πολλών άλλων, και του βιβλίου «Η γεωπολιτική της ευρύτερης μέσης Ανατολής και η Τουρκία»
Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα εάν δεν οριστούν οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, αλλά επεσήμανε ότι για την Ελλάδα είναι δύσκολο λόγω του συσχετισμού τους με την υφαλοκρηπίδα και την μη επέκταση των 12 μιλίων !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: