Eπικοινωνία μαζί μας.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

EΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ….Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ Ν.Υ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΠΑΣΗΣ !



Είδηση SOK στους Έλληνες της Ν.Υ αλλά και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην γενέτειρα του την Κρήτη ο θάνατος του πιο χαμογελαστού Κρητικάρου με τις μεγάλες μουστάκες και την καρδιά παιδιού….

Την Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 15.55 3 Σεπτεμβρίου 2014 ο Γιάννης Σωπασής είχε το μεγάλο ραντεβού με τον θεό και άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο αφήνοντας πίσω του αγάπη ανθρωπιά ,φιλία , φιλοξενία ,σεβασμό στην οικογένεια του στους συγγενείς και φίλους του.. και μεγάλο πόνο.
Χρόνια μια πάθηση στην καρδιά και ένα μεγάλο χειρουργείο στην καρδιά τον είχαν καθηλώσει  από πολλές του δραστηριότητες και η ζωή του ήταν πολύ προσεγμένη και πάνω από όλα ευτυχισμένη με τα παιδιά του και τα εγγόνια του.
Άνθρωπος έντιμος ,εργατικός ,δραστήριος μα πάνω από όλα πατριώτης Κρητίκαρος με τα όλα του ποτέ δεν αρνήθηκε βοήθεια η προσφορά σε όποιον του κτύπαγε την πόρτα του ή το πορτοφόλι του…

Πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος έλεγε τακτικά στα παιδιά του θέλοντας να τους μεταφέρει το στοχασμό του Ν.Καζαντζάκη που είχε γράψει « Αγάπα τον Άνθρωπο …γιατί είσαι ΕΣΥ».

Είχα την τύχη να τον γνωρίζω πολύ καλά, είχα την τύχη να του πω χρόνια πολλά για την ονομαστική εορτή του , στο φιλόξενο σπίτι του στην Ν.Υ, όπου το γέλιο του και τα πειράγματα του δεν έπαψαν λεπτό και να προσπαθεί να μας κάνει να μην σκεπτόμαστε το μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζαμε με τον 17χρονο γιό μου Λευτέρη.
Μια όμορφη οικογένεια με τέσσερεις κόρες και την αρχόντισσα του την Μακεδονήσα του όπως έλεγε την γυναίκα του Κουλα.. ήταν όλος ο κόσμος του.
Όταν μιλάγαμε για την Κρήτη πάντα στα μάτια του κυλούσε ένα δάκρυ λές και ήταν αγιάσμα στις μνήμες και στο μεγάλο αντίο που είχε πει…τότε για μια καλύτερη ζωή μακριά από το νησί μας…

Πρόσφερε πολλά στα πολιτιστικά δρώμενα των συλλόγων Κρητών της Αμερικής και η σφραγίδα του ,η παρουσία του αλλά και η μνήμη του θα είναι παρακαταθήκη με την έννοια της προσφοράς του μεγάλου …ΚΡΗΤΙΚΟΥ.
Αυτά τα λίγα λόγια στην μνήμη του βγαλμένα μέσα από την καρδιά μου  μετά την είδηση SOK του θανάτου του.
Στην γυναίκα του την Κούλα και στα παιδιά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια…και ο Θεός ας τον αναπαύσει.
Φίλε Γιάννη όσοι σε γνωρίσαμε ,όσοι σε ζήσαμε έστω και 1 λεπτό δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ …ΑΙΩΝΙΑ ή ΜΝΗΜΗ σου.
ΚΡΗΤΗ 4-9-2014
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ.ΜΟΣΚΟΒΙΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: