Eπικοινωνία μαζί μας.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

MINΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ EΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία» (εφεξής η «Εταιρεία»), κατ’ επιταγή του ν. 3340/2005 και της υπ’ αρίθμ. 3/347/2005 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει τα ακόλουθα σε σχέση με την από  18/5/2009 ανακοινωθείσα προς το επενδυτικό κοινό συμφωνία πώλησης του συνόλου της συμμετοχής της στην εταιρεία Χελλένικ Σήγουεϊς Α.Ν.Ε. (η «Σύμβαση Πώλησης»), προς την εταιρεία «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.» (εφεξής η «ΑΝΕΚ»):
Η Εταιρεία, κατόπιν μη καταβολής από την ΑΝΕΚ της πληρωτέας την 30η Νοεμβρίου 2010 δόσης του τιμήματος πώλησης σύμφωνα με τη Σύμβαση Πώλησης, προέβη στη συμβατικώς προβλεπόμενη δήλωση υπαναχώρησής της από τη Σύμβαση Πώλησης και ανέλαβε τους τίτλους των μετοχών της επί της Χελλένικ Σήγουεϊς Α.Ν.Ε. από την θεματοφύλακα τράπεζα 
Η Εταιρεία, σεβόμενη τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, θα ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη.
Από το Γραφείο Τύπου της MINOAN LINES
Ηράκλειο, 30 Δεκεμβρίου 2010

Σιγή ιχθύος για την HSW από την ΑΝΕΚ
Ένα... εκκωφαντικό «ουδέν σχόλιο» έλαβε το Capital.gr από αρμόδια στελέχη της ΑΝΕΚ αναφορικά με την μη καταβολή της δεύτερης δόσης στις Μινωϊκές για την εξαγορά της Hellenic Seaways.

Η σιγή ιχθύος που τηρεί η ΑΝΕΚ εντείνει τα ερωτήματα και το... μυστήριο για τις αιτίες που οδήγησαν την εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Γκριμάλντι να πάρει πίσω το 33,5% της HSW, αφού η χανιώτικη ναυτιλιακή δεν κατέβαλε εγκαίρως τα 25 εκατ. ευρώ στις Μινωικές, τα οποία αποτελούν τη δεύτερη δόση για την εξαγορά της Hellenic Seaways.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά όπως σχολίαζαν παράγοντες της αγοράς, με την ακτοπλοΐα να έχει βιώσει ένα δύσκολο και ζημιογόνο 2010 και το νέο έτος να μην προμηνύεται καλύτερο.
Αφενός οι επόμενες κινήσεις των Μινωϊκών θα κρίνουν πολλά, ιδιαίτερα εάν έχει βρεθεί μετοχικός... αντικαταστάτης της ΑΝΕΚ στην HSW.
Αφετέρου η ΑΝΕΚ –εφόσον βρει τα κεφάλαια– δεν είναι εκτός παιχνιδιού, καθώς η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25,2 εκατ. ευρώ, θεωρείται κομβική τόσο για τις μετοχικές ισορροπίες στην κρητική ναυτιλιακή όσο και για το πώς θα τελειώσει το deal με την έτερη κρητική εταιρεία.

Πάντως, στο 9μηνο του 2010 η ΑΝΕΚ εμφάνισε ενοποιημένες καθαρές ζημίες 15,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 9,9 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως την 1η Φεβρουαρίου 2010, όπως αναφέρεται στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της Sea Star Capital, μητρικής της ΑΝΕΚ, το συγκρότημα προχώρησε σε πώληση μετοχών της HSW που αντιστοιχούν στο 11,096% του μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς για ποσό 34,87 εκατ. ευρώ.
Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου 2010  μεταβίβασε ένα ακόμη πακέτο για το 8,9% της HSW στην Πειραιώς προς 31 εκατ. ευρώ.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: