Eπικοινωνία μαζί μας.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΚΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ !!

Τα Σοσιαλιστικά φαντάσματα του παρελθόντος  με σχέδιο αναταραχής και γνωστό από το παρελθόν στην Αλβανία προσπαθούν να αναρριχηθούν στην εξουσία χωρίς να υπολογίζουν ..Τίποτα !!

Ο εμπνευστής αυτής της κινήσεως δεν είναι άλλος από το μεγαλύτερο πολιτικό λαμόγιο στην γείτονα χώρα  και λέγεται «Φάτος Νάνο » ο οποίος θέλει την θέση του προέδρου της Αλβανίας.
Ως γνωστό την εξουσία ασκεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας και ουχί ο πρωθυπουργός όπως στην Ελλάδα…
Στο παρελθόν το Πα.Σο.Κ είχε χρηματοδοτήσει με πάρα πολλά εκ.δρχ  το κόμμα του Φάτος Νάνο και φυσικά το ίδιο είχε κάνει και ο Μητσοτάκης τότε με τον Σαλί Μπερίσα.
Θα μπορούσε άραγε ο κύριος Παπακωνσταντίνου να μας πει αλλά και ο ΓΑΠ πόσα εκ. ευρώ δίδει η χώρα μας και σήμερα για την ανάπτυξη της γείτονας χώρας ;;;;
Θα πρέπει δε να καταλάβουν οι Έλληνες ότι δεν υπάρχει κανείς από τους δύο αυτούς συγκεκριμένους ισχυρούς (Πολιτικούς) που να αγαπάει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό τόσο στα χώματα της Βορείου Ηπείρου όσο και στην Ελλάδα διεθνώς.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι υποστηρικτές του Κρατιδίου της ΠΓΔΜ και είναι το πρώτο κράτος που αναγνώρισε αυτό το κωλοχανείο σαν Κράτος με την επωνυμία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».
Αυτά λοιπόν τα πολιτικά λαμόγια της μαφίας  θα παίξουν τα παιχνίδια τους με σύμμαχο την Τουρκία που την έχουν πάνω απ’ όλα και την ίδια την ύπαρξη τους εις βάρος της Ελλάδος και σύντομα μάλιστα .
Το Ιόνιο ,η Τσαμουριά και τα ελληνικά εδάφη της Ηπείρου στην Ελλάδα είναι ο στόχος του Φάτος Νάνο και της πολιτικής μαφίας που ετοιμάζεται να ανέβει στην εξουσία χωρίς να υπολογίσει ανθρώπινες ζωές ..και όπως έλεγαν παλιά «Πιο ακριβή είναι η σφαίρα από αυτό τον μαστρούσι… η σφαίρα κάνει και 10 lek ».
Το Πα.Σο.Κ  για άλλη μια φορά θα τρέξει να υποστηρίξει όλες αυτές τις πολιτικές αλλαγές τις πολιτικής χούντας του Νάνο στην Αλβανία και φυσικά τις συνέπειες τις αλλοπρόσαλλης πολιτικής του θα τις βρει μπροστά του σύντομα με ανυπολόγιστες συνέπειες !!
Ας αναλογιστούμε πόσοι οπισθοφυλακή θα έχουμε εντός της χώρας μας ….τώρα μάλιστα που μπαινοβγαίνουν ελεύθερα και χωρίς ελέγχους «τις κάθε καρυδιάς μπουμπούκια» από της 15 Δεκεμβρίου 2010 ;;;
Όσο για του αδελφούς μας στην Βόρειο Ήπειρο..θα πρέπει να σας πω ότι λίγοι αξίζουν και νιώθουν έλληνες ψυχή και σώματι …
Μην ξεχνάμε ότι μεγαλύτεροι « ανθέλληνες πολιτικοί  στην Αλβανία υπήρξαν Βορειοηπειρωτικής καταγωγής» βλέπε : Xόντζα-Σερεκί-Μίλο κ.α
Ξεπουλούσαν τους Βορειοηπειρώτες μόνο και μόνο για να κατέχουν αξιώματα, χλιδή, και ήταν δυνάστες του απλού λαού…. και όπως και στην Ελλάδα όταν πέθανε ο Χόντζα από το ΑΡΓΥΡΌΚΑΣΤΡΟ παρακαλώ..γίνανε όλοι ( Δημοκράτες) !!!
Καλημέρα λοιπόν και καθίστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας  να βλέπετε τις εξελίξεις που θα διαδραματιστούν σε σύντομα 24 ώρα στην Αλβανία και αν ακούσετε και κανένα πυροβολισμό στην γειτονιά σας…. μην ανησυχήσετε θα είναι ο αλβανός της γειτονιάς σας που θα γλεντά την πολιτική αλλαγή στην χώρα του … και θα ονειρεύεται την μεγάλη Αλβανία έως την Πρέβεζα!! και την εκδίκηση για όλους τους grace !! που τόσα χρόνια του πίνουν το αίμα !!!!!!     
Γεώργιος Μοσκοβίτης
Δημοσιογράφος
22-1-2011

Διαβάστε με προσοχή τα ενδιαφέροντα άρθρα που αφορούν την Αλβανία και τον ρόλο αυτής…. στα βαλκάνια
Φάτος Νάνο: Θέλουμε δύο αλβανικά κράτη !!
 
Αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία". Επί κυβερνήσεως Σημίτη…

Στα πλάνα τους και η Τσαμουριά.
Στην διάσκεψη στο Καβούρι μπήκαν οι βάσεις της Μεγάλης Αλβανίας.

Σε νέα φάση περνάνε οι προσπάθειες των Αλβανών για την Μεγάλη Αλβανία. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της αλβανικής συνόδου στο Καβούρι, οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν αλλά σιγά-σιγά βγαίνουν προς τα έξω, η νέα τακτική των Αλβανών είναι τα δύο αλβανικά κράτη.
Πιο συγκεκριμένα οι Αλβανοί, επειδή είδαν πως η άμεση προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία θα προκαλέσει έντονες διεθνείς και τοπικές αντιδράσεις, άλλαξαν τακτική και ακολουθούν σχέδιο ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου.
 Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν το Κοσσυφοπέδιο ανεξαρτητοποιηθεί, θα είναι de facto ένα δεύτερο αλβανικό κράτος, το οποίο πολύ σύντομα θα ενωθεί με την κυρίως Αλβανία.
Οι προθέσεις των Αλβανών αποκαλύπτονται σταδιακώς με ενέργειες όπως η συνέντευξη του Αλβανού πρωθυπουργού Φάτος Νάνο στην "Ελευθεροτυπία" και η παρουσίαση από τον Κοσοβάρο ηγέτη Ιμπραχίμ Ρουγκόβα της σημαίας του νέου αλβανικού κράτους, για το οποίο βρήκαν και αρχαίο όνομα: Δαρδανία.

Από τα πλάνα των Αλβανών, δεν λείπει φυσικά και η Τσαμουριά, στην οποία, με το πρόσχημα της "επιστροφής περιουσιών", θέλουν να εγκαταστήσουν Τσάμηδες.
Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Δεκεμβρίου ο Αλβανός πρωθυπουργός Νάνο έδωσε αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία".
 Ο "σοσιαλιστής" (στην πραγματικότητα, όπως οι περισσότεροι Αλβανοί πολιτικοί, είναι και αυτός σωβινιστής) πρώην τώρα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα σχέδια για την Μεγάλη Αλβανία, αλλά προσπάθησε κουτοπόνηρα να θολώσει τα νερά λέγοντας πως "δεν είναι Μεγάλη Αλβανία, αλλά δύο αλβανικά κράτη".
 Παραθέτουμε αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Νάνο: Σήμερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν υφίσταται θέμα συνόρων μεταξύ κρατών που προέρχονται από το ίδιο έθνος.
 Πάρτε για παράδειγμα τους Γερμανούς ή τους 'Αραβες στην Μέση Ανατολή ή την Ευρώπη στην οποία κράτη-μέλη διατηρούν διοικητικές αυτονομίες πχ. στο Τυρόλο (αφήνει "παραθυράκι" για την Ελλάδα και την Τσαμουριά).
 Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να μεταφράσουμε σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο τα λειτουργικά πρότυπα που έχουν εφαρμοστεί στον κόσμο.
Έτσι λοιπόν ας υπάρχουν δύο, στην θέση του ενός, αλβανικά κράτη.
 Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε και να υποστηρίξουμε τις λογικές λύσεις που έχουν εφαρμόσει άλλα κράτη και για το Κόσοβο.

Ελευθεροτυπία: Γιατί επιμένετε στην πολιτική των μειονοτικών ζωνών, ένα νόμιμο πρόβλημα στην περιοχή της Χιμάρας;
Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι λόγοι στρατηγικής της περιοχής.

Νάνο: Αν αρχίσουμε ακαδημαϊκές συζητήσεις για το που και πότε εμφανίστηκαν οι πρώτοι Έλληνες (υπονοεί πως οι Έλληνες ήρθαν μετά τους Αλβανούς στην Βόρεια Ήπειρο) και αν το γενικεύσουμε σε όλους τους βαλκανικούς λαούς, όλοι θα προσκομίσουν ιστορικά στοιχεία για την υποστήριξη της άποψής τους.
 Επί της ουσίας δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα ή εμπόδιο για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όπου και αν αυτή βρίσκεται (λέει ψέματα καθώς η αλβανική κυβέρνηση εμποδίζει την διδασκαλία στα ελληνικά εκτός των ζωνών).

Ελευθεροτυπία: Αν το πράγμα είναι τόσο απλό, τότε γιατί κάθε λίγο η αλβανική πλευρά εγείρει θέμα αλβανικής μειονότητας στην Τσαμουριά;

Νάνο: Αν εξακολουθήσουμε την παραδοσιακή συλλογιστική, τότε πάντοτε θα υπάρχουν παραδοσιακοί εχθροί και από τις δύο πλευρές.
 Εξτρεμιστικοί κύκλοι και από τις δύο πλευρές θα έβρισκαν αφορμές να δημιουργούν προβλήματα (το "παίζει" μετριοπαθής, πριν επιβεβαιώσει πως εγείρει θέμα Τσάμηδων).
Επί της ουσίας, αν υπάρχουν Τσάμηδες που υποστηρίζουν ότι έχουν οικονομικά αιτήματα αποζημίωσης, θα πρέπει να τύχουν της νόμιμης αντιμετώπισης.

Ελευθεροτυπία: Ένα πρόσφατο πρόβλημα είναι η διακοπή παρουσίας της ελληνικής δύναμης στην Αλβανία.

Νάνο: Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να εξακολουθήσει η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι μέρος της πολιτικής ασφάλειας της περιοχής, αλλά και του συμφώνου σταθερότητας.
 Υπάρχει όμως ένα παράδοξο: ο οποιοσδήποτε στην Αλβανία και όχι μόνον ο Μπερίσα θα μπορούσε να πει: καλά η στρατιωτική δύναμη βρίσκεται εδώ για να χτίσει πχ. ένα νοσοκομείο (εξευτελίζει τους Έλληνες στρατιώτες ως υπηρέτες των Αλβανών), αλλά με ποιό καθεστώς;
Της χώρας που διατηρεί κατάσταση εμπολέμου με την Αλβανία; Είναι μάλλον αστείο (δηλαδή η ελληνική δύναμη στην Αλβανία δεν "ολοκλήρωσε την αποστολή της", όπως έλεγαν οι πολιτικάντηδες, αλλά εκδιώχθηκε κακήν-κακώς υπό μορφή αντιποίνων).
Τα σχέδια των Αλβανών για τα δύο αλβανικά κράτη (Αλβανία και "Δαρδανία") ήταν γνωστά πριν την συνέντευξη Νάνο.
Στις 29 Οκτωβρίου ο Κοσοβάρος ηγέτης Ιμπρ.Ρουγκόβα παρουσίασε, μετά την νίκη του στις δημοτικές εκλογές του Κοσόβου, την σημαία της "Δαρδανίας".
Πρόκειται για μία μπλε σημαία, που έχει στην μέση τον δικέφαλο αετό. Εξήγησε ότι η σημαία αυτή, η οποία στη μέση του δικέφαλου αετού έγραφε "Δαρδανία", συμβολίζει το αρχαίο Κοσσυφοπέδιο.
 
 Στην Αλβανία και στο Κόσοβο δραστηριοποιείται και η "Dardania Bank", μία τράπεζα που δημιουργήθηκε και με γερμανική βοήθεια (2.400.000 μάρκα).
 Βέβαια οι Κοσοβάροι Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Δαρδάνιους, καθώς ήρθαν στο Κόσοβο επί Τίτο.
Για τους εκλιπόντες Δαρδάνιους οι εγκυκλοπαίδειες λένε τα εξής:
Λαός ιλλυρικός, ορμώμενος εκ των παρά τις πηγές του Αξιού και τις κατά τον Λευκό Δρίνο περιοχές και εξαπλωθείς στην 'Ανω Μοισία.
 Ήταν ισχυρότατοι και έδρασαν καθ' όλην την ελληνορωμαϊκήν και την βυζαντινήν εποχήν, ακόμη δε μέχρι των νεωτέρων χρόνων. Είχαν φήμην παροιμιωδώς ακαθάρτων, δι' ό οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: "Τρις του βίου λέλουται ώσπερ Δαρδανεύς".
 Η χώρα τους ήταν πλούσια σε μεταλλεία, γνωστότερες δε πόλεις ήταν η πρωτεύουσά τους Σκόπια και η Ναϊσσός (θα τα ζητήσει και αυτά ο "Δαρδάνιος" Ρουγκόβα).
Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια της τακτικής των Ελλήνων πολιτικάντηδων, οι οποίοι "τρίβουν τα χέρια τους" να φωνάζουν και να απειλούν οι Αλβανοί για την "Τσαμουριά" και τα παρόμοια, ώστε να υποχρεώνονται σε σιωπή και ακινησία όσοι νοιάζονται για την απελευθέρωση της κατεχόμενης από τα Τίρανα Βορείου Ηπείρου μας.
Τις βάσεις για τα πολλά (τώρα λένε για δύο, αλλά πάνε για τέσσερα: Αλβανία, "Δαρδανία", Τέτοβο, Τσαμουριά) αλβανικά κράτη τις έθεσαν οι Αλβανοί στην αλβανοκεντρική σύνοδο στις 2 Δεκεμβρίου στο Καβούρι, στην καρδιά δηλαδή της Ελλάδος.
 Μία συνάντηση την οποία, όχι μόνο δεν εμπόδισε η ελληνική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη αλλά αντιθέτως την συνδιοργάνωσε..
Φάτος Νάνο
Prime Minister of Albania Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας και σημερινός  διεκδικητής της προεδρίας με τον δικό του τρόπο !!
. Ο Φάτος Νάνο, ο οποίος ηγείται , γεννήθηκε στα Τίρανα το 1952.
Νάνο έλαβε πτυχίο στην πολιτική οικονομία από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων.
 Ένας γνωστός φιλελεύθερος οικονομολόγος, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στα οικονομικά το 1989, μετά από δέκα χρόνια καθηγητή πανεπιστημίου.
. Εν τω μεταξύ, διετέλεσε αξιωματούχος του Ινστιτούτου των μαρξιστικών-λενινιστικών Σπουδών.
Στο τέλος του 1990, Νάνο προσκλήθηκε από την κυβέρνηση να συμβάλει στη μετατροπή της αλβανικής συγκεντρωτικής οικονομίας σε μια οικονομία της αγοράς.

Τον Φεβρουάριο του 1991, η Πρόεδρος της Αλβανίας Ραμίζ Αλία διορίζονται Νάνο επικεφαλής της τεχνικής κυβέρνησης, όπου το κύριο καθήκον του ήταν να προετοιμάσει την πρώτη πλουραλιστικές εκλογές στην Αλβανία, οι οποίες διεξήχθησαν 31ης Μαρτίου 1991.
Αργότερα εκείνο το έτος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία στη μέση λαϊκές διαμαρτυρίες και απεργίες.
Στις 13 Ιουνίου 1991, Νάνο εξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, η μετονομασία πολιτική δομή της εργασίας των πρώην κομμουνιστών Κόμματος, μια θέση την οποία κατέχει ακόμα.
Μετά τις 22 Μαρτίου 1992 εκλογών, Νάνο επικεφαλής της αλβανικής αντιπολίτευσης μέχρι που φυλακίστηκε στις 30 Ιουλίου 1993 για την κατάχρηση των πόρων του κράτους. (Καλό κλεφτρόνι δημόσιου χρήματος )
Αλήθεια πόσα διαμερίσματα έχει στην Θεσσαλονίκη ;;;
Αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή κατά τη διάρκεια των ταραχών του 1997.
Η φυλάκισή του ήταν ευρέως θεωρείται πολιτικά κίνητρα.
ο Πρόεδρος Rexhep Mejdani διόρισε Νάνο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά μετά την πολιτική αναταραχή του 1997.
οΝάνο αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω των διαδηλώσεων μετά τη δολοφονία του ιστορικού ηγέτη της αντιπολίτευσης, Azem Hajdari.
 Μετά τις 24 του Ιουνίου 2001 βουλευτικές εκλογές, υπηρέτησε ως επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Επιτροπής.
 Στη συνέχεια, Νάνο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου προκάλεσε αναταραχή με την ψήφιση από τον πρωθυπουργό δύο φορές - τον Παντελή Μάικο και Ιλίρ Μέτα.

Έχει επανειλημμένα προτρέψει το κοινό προς μια ανοικτή συζήτηση σχετικά με τη διαφάνεια της διακυβέρνησης, αναγκάζοντας την αντιπολίτευση να είναι πιο λογική και κοινό προσανατολισμό.
Στις 25 Ιουλίου 2002, ο Πρόεδρος Άλφρεντ Μοϊσίου γίνετε πρόεδρος με διάταγμα Νάνο και σήμερα ο Νάνο εν έτη 2011 ετοιμάζει επανάσταση για να ανέβει στην εξουσία με τον δικό του σοσιαλιστικοφασιστικό τρόπο…. ο Βορειοηπειρώτης με το βλέμμα στην μεγάλη Αλβανία και υποστηρικτής της τσαμουριάς …
λέτε να τρέξει και πάλι ο ΓΑΠ για υποστήριξη ;;;
Σε ρυθμιστή των εξελίξεων στην Αλβανία και τα Βαλκάνια έχει αναδείξει ο Γ.Παπανδρέου τον Αλβανό Σοσιαλιστή Φάτος Νάνο.Όλα αυτά στην πλάτη της Βόρειας Ηπείρου.
Σενάρια για Μεγάλη Αλβανία
Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας ολόκληρος μήνας από την εποχή που οι διάφοροι ανεθνικοί κομπορρήμονες, πρώην λάτρεις του ολοκληρωτικού απομονωτισμού του Χότζα και όψιμοι εκφραστές της πολυφυλετικής κοινωνίας, και οι ποικίλοι τηλε-σταρ αποτελούσαν την σύνθεση των εκπομπών στις οποίες, για χάρη της αποκλειστικής θεαματικότητας, αδίστακτα δηλητηρίασαν νεανικές ψυχές, προκάλεσαν το λαϊκό αίσθημα και επιχείρησαν τον διχασμό της κοινής γνώμης. Όλα αυτά στο όνομα του «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας» των Ελλήνων.
Παρακάμπτοντας το Σύνταγμα με απλές Υπουργικές Αποφάσεις και διαστρεβλώνοντας τις απόψεις του Ισοκράτη χειροκροτήσαμε ως Έλληνες την Ελληνική Σημαία να κυματίζει στα χέρια ενός Φιλιππινέζου σημαιοφόρου στη Μυτιλήνη, μιας Αλβανής στην Καλλιθέα και αλλού.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο 3ο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου που οργάνωσε το Στέκι Μεταναστών το σύνθημα που εξαπέλυσε ο Αλβανός δημοσιογράφος Γκασμέντ Καπλάνι ήταν «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» στέλνοντας το μήνυμα ότι «Καμία ζωή δεν είναι λαθραία».
Δεν είμαι όμως καθόλου πεπεισμένος ότι αυτό το μήνυμα -διατυπωμένο με περισσή θρασύτητα- έφτασε μέχρι τα σύνορα της χώρας του. Κάθε άλλο...
Αντίθετα οι δηλώσεις του αρχηγού του λεγόμενου Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, καταζητούμενου Ινταγιέτ Μπεκίρι στην Ελευθεροτυπία προσέλαβαν διαστάσεις δηλώσεων αρχηγού κράτους, ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ αποφάσισε να υποβαθμίσει αυτές τις δηλώσεις.
Τι ακριβώς είπε για τα σχέδια του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού ο αξιότιμος κύριος Μπεκίρι;
Ούτε λίγο, ούτε πολύ αξίωσε τον επαναπατρισμό 200.000 Αλβανών στις «πατρογονικές τους εστίες» -εδώ γελάνε- και εφόσον η Ελλάδα δεν το αποδεχθεί, θα υποβληθεί αίτηση για επίλυση του θέματος στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.
Σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών «θα αναλάβει δράση ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός».
Διότι πολύ απλά οι εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας κατά τον εξτρεμιστή Μπεκίρι φτάνουν στην Πρέβεζα. Αυτά γράφτηκαν στην Ελευθεροτυπία χωρίς λογοκρισία στις 19/10/2003 και πέρασαν ασχολίαστα από το ελληνικό ΥΠΕΞ το οποίο τρέμει στην ιδέα μήπως οι υπερατλαντικοί του πάτρωνες το κατηγορήσουν για ρατσισμό.
Όμως στα ψιλά πέρασε από την Αθήνα και η επιχείρηση εκλογονοθείας στη Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου, η απόπειρα εκφοβισμού των ψηφοφόρων, η προσπάθεια ματαίωσης των εκλογών από κύκλους της αλβανικής Πολιτείας και εν τέλει ο τραυματισμός ενός Βορειοηπειρώτη ψηφοφόρου.
Αυτοί οι τραμπουκισμοί συμβαίνουν κάτω από την μύτη των παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ, των οποίων οι εκθέσεις χαρακτηρίζονται από ηπιότητα έως και χλιαρότητα ως προς την διαδικασία εκδημοκρατισμού και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην δυτική γείτονα.
Ουδέν σχόλιο περί ρατσισμού και ελληνοφοβίας στην Αλβανία!
Το θέμα του ρατσισμού τίθεται απλά στην κρίση των αναγνωστών...
 Μετά τα προαναφερθέντα δεν έχω παρά να συμφωνήσω και να επαυξήσω το σύνθημα του αξιότιμου δημοσιογράφου Καπλάνι: «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΟΥΝ»!
Πρόσφατα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” αναφέρθηκαν σε σενάρια ένοπλης εξέγερσης Αλβανών στην Βόρειο Ελλάδα, λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης φιέστας των Ολυμπιακών του 2004.
Αν διαβάσει όμως κάποιος προσεκτικά πίσω από τις γραμμές των ειδήσεων θα διαπιστώσει ότι όλες αυτές οι αναταράξεις στη περιοχή των Βαλκανίων είναι η τελική φάση του δράματος που έχει προαποφασίσει η υπερδύναμη.
 Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας αυτό το στοιχείο κατακρατείται ως αποτέλεσμα από το σύνολο των πληροφοριών. Κατά τον υφυπουργό 'Αμυνας των ΗΠΑ, Μ.Γκρόσμαν έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις στα Βαλκάνια, που προϋποθέτουν αποχώρηση από το Κοσσυφοπέδιο αμερικανικών δυνάμεων και την μετατόπισή τους στο έδαφος των νέων εταίρων του ΝΑΤΟ, Βουλγαρία και Ρουμανία δεδομένου ότι σχεδιάζεται απόδοση στο Κοσσυφοπέδιο μεγαλύτερης αυτονομίας.
Αυτές οι κινήσεις ντόμινο της αμερικανικής στρατηγικής για τα Βαλκάνια θεμελιώνουν το όραμα ορισμένων εθνικιστικών κύκλων των Τιράνων για Μεγάλη Αλβανία που εκτός του Κοσσυφοπεδίου, μέρους της ΠΓΔΜ, της Νότιας Σερβίας, διεκδικεί και την ελληνικότατη Θεσπρωτία.
 Όσο όμως και αν το «αλβανικό ζήτημα» στα Βαλκάνια χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ ως υπομόχλιο άσκησης πολιτικής στη Ν.Α. Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που τελικά αποφασίζει πόσο μακριά από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βρίσκεται η Αλβανία.

Έτσι διαφαίνεται ότι με τις εξτρεμιστικές κινήσεις των Τιράνων και της Πρίστινα με την υποκίνηση του θείου Σαμ, η Αλβανία θα αργήσει πολύ να γίνει «Ευρωπαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: