Eπικοινωνία μαζί μας.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ενυδρείο Κρήτης CretAquarium Θαλασσόκοσμος

Το Ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Δεκέμβριο 2005.


Είναι το πρώτο μεγάλο δημόσιο ενυδρείο στην Ελλάδα και ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο για τη θαλάσσια επιστήμη στην Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας.

 Το Ενυδρείο καταλαμβάνει έκταση 5.000τμ περίπου και είναι τμήμα του ευρύτερου κτιριακού συγκροτήματος «Θαλασσόκοσμος», συνολικής έκτασης 60.000τμ.
Εκτός από το Ενυδρείο, ο «Θαλασσόκοσμος» περιλαμβάνει τις ερευνητικές εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις δραστηριότητες θαλασσίων επιστημών όπως της Ωκεανογραφίας, Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής, Αλιευτικής Βιολογίας και των Θαλάσσιων Υδατοκαλλιεργειών.


Το Ενυδρείο Κρήτης και ο «Θαλασσόκοσμος» γενικά βρίσκονται στην βορειοδυτική παραλιακή ζώνη της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, 14 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου και πολύ κοντά στην πλέον τουριστική περιοχή της Κρήτης που εκτείνεται από τις Γούρνες Ηρακλείου, προς τη Χερσόνησο (12 χιλ.) και τον Αγ. Νικόλαο.
Σκοπός του Ενυδρείου είναι η ανάδειξη του θαλάσσιου μεσογειακού κόσμου.
Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με περισσότερα από 16.000 χλμ ακτής, όπου η καθημερινή ζωή σχετίζεται άμεσα με τη θάλασσα.

Περίκλειστη θάλασσα η Μεσόγειος με απότομες βραχώδεις ακτές, μεγάλα βάθη αλλά και δαντελωτές ακτές με διάφανα νερά κρύβει μέσα της έναν κόσμο ελάχιστα γνωστό στους πολλούς. Είναι η θάλασσα που καθόρισε και θα καθορίσει τόσο την ιστορική εξέλιξη όσο και σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών που την περιβάλουν.

Ενυδρείο Κρήτης CretAquarium Θαλασσόκοσμος, Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, Τ.Θ. 2214, Ηράκλειο 71003, Κρήτη, Ελλάδα, Τηλέφωνα 2810337788, 2810337888,

Cretaquarium «»»» ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

http://www.cretaquarium.gr/eikoniki/index.html

SITE Ενυδρείο Κρήτης CretAquarium Θαλασσόκοσμος

http://www.cretaquarium.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: