Eπικοινωνία μαζί μας.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 29 Ιανουάριου 2012.

Μία Κρήτη που ζει και αναπνέει με τους ιδιαίτερους ρυθμούς της, διατηρεί όμως άσβεστη την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας, ζωντάνεψε στο πλοίο ΛΑΤΩ της ΑΝΕΚ.

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, αλλά πρωτίστως πολλών ανώνυμων Κρητικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο λιμάνι του Πειραιά.
«Σίγουρα η χώρα ολόκληρη, όχι μόνο η Κρήτη, βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Εμείς προσπαθούμε, με «φάρμακο» τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού μας, την παράδοσή μας, ν’ αντισταθούμε όσο μπορούμε.

Και νομίζω ότι αν πέσουμε… θα πέσουμε τελευταίοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Μανώλης Πατεράκης.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, Γιώργος Μαριδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί σύλλογοι στην Αττική και στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να μην κλείσουν.

Τέλος, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως, σαν κρητική εταιρία, η ΑΝΕΚ αγκαλιάζει κάθε εκδήλωση των Κρητικών σε όλη την Ελλάδα και πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν από τη δεδομένη οικονομική συγκυρία, θα συνεχίσει να ενώνει την Κρήτη με την υπόλοιπη χώρα και να προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της στο επιβατικό κοινό.

Όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση των ηπειρωτών στο ΣΕΦ, όπου πάνω από 100 χορευτές, μέλη κρητικών συλλόγων, θα χορέψουν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

neatv.gr - Παντελής Γιαΐτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: