Eπικοινωνία μαζί μας.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Σημαντική συνάντηση είχε το Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β’.

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στον Άγιο Μηνά , επισκεπτόμενοι τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β΄.

                                      

Την αντιπροσωπεία της «ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε» που την αποτελούσαν οι : Γεώργιος Μοσκοβίτης –Πρόεδρος , Νικόλαος Μπιμπάκης –Β’ Αντιπρόεδρος , Μαρία Πολάτου Γ. Γραμματέας ,Νικόλαος Γιάνναρης –Έφορος, Παναγιώτης Δρόσος -Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και τα Μέλη της Ένωσης κύριοι ,Βασίλειος Δρόσος και Γιάννης Παρασύρης υποδέχτηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Μεθοδίος Βερνιδάκης, και οι συνεργάτες του Ιερείς.




Με κάθε επισημότητα και αγάπη ,ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β’ ,έχοντας δίπλα του τον φιλοξενούμενο Επίσκοπο Μεξικού και Κολομβίας Σεβασμιότατο κ.κ. Τιμόθεο υποδέχτηκε την Αντιπροσωπεία  της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ κος Μοσκοβίτης Γιώργος, αφού ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β΄για την τιμή της αποδοχής του αιτήματος για την συνάντηση αυτή παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Αναμνηστικό δώρο της συνάντησης αυτής.

Επίσης του παρέδωσε επιστολή –Πρόσκληση για την προγραμματισμένη εκδήλωση της 5ης Φεβρουαρίου 2023 της κοπής της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας στο ελλιμενισμένο πλοίο της ΑΝΕΚ LINES στον Πειραιά.

                     



                   

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β’ αφού είχε ενημερώσει τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για την παρουσία μας , ο οποίος για λόγους υγείας είχε απαλλαχτεί των καθηκόντων του με ομόφωνη απόφαση  της  Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης όπως ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης , τον επισκεφτήκαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φροντίδας του. 





Η συγκίνηση του ,αλλά και η δική μας, δεν μπορούν να περιγράφουν μέσα σε ένα απλό κείμενο…….

Άλλο η ανθρωπινή επαφή με την πραγματικότητα και της Ιερής στιγμής, που ο ίδιος θέλησε να μας ευλογήσει τον κάθε ένα προσωπικά, και να μας δωρίσει μια φωτογραφία του με την εικόνα του Χριστού.

                  

Ζήτησε δε με τον δικό του τρόπο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β’, πριν φύγουμε να του τραγουδήσουμε ένα ριζίτικό τραγούδι που λατρεύει το  « Αγρίμια και Αγριμάκια μου».

Με πρώτη φωνή τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β’ ακολουθήσαμε όλοι μαζί να του χαρίσουμε τραγουδώντας το τραγούδι αυτό…

Όταν τον πήραν τα δάκρυα από την χαρά και την συγκίνηση που είμαστε δίπλα του ,τα ιδία δάκρυα τρέξανε και από τα δικά μας μάτια λέγοντας του όλοι μαζί, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη την Ιερατική και ανθρωπινή παρουσία του στην εκκλησία της Κρήτης.  

Το Δ.Σ της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» αλλά και τα μέλη της ,Ευχαριστούν για την τιμή που μας έκαναν,  τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β΄, τον Απαλλαγμένο των καθηκόντων του για λόγους υγείας Σεβασμιότατο π. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για την τιμή που μας έκανε και μας έδωσε την ευκαιρία και να τον δούμε αλλά και να πάρουμε την ευλογία του.

                       

Επίσης Ευχαριστούμε, το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Μεθοδίο Βερνιδάκη, και συνεργάτες του Ιερείς για την υποδοχή και την φιλοξενία και τα όμορφα δώρα τους  .

                                   Ηράκλειο 22 Ιουλίου 2022

                                              Για το Δ.Σ                 

     Γραφείο Τύπου & Γ.Γραμματεία Μαρία Πολάτου                                                          Τμήμα δημοσιών Σχέσεων  Παναγιώτης Δρόσος

  

                      













 



Δεν υπάρχουν σχόλια: