Eπικοινωνία μαζί μας.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Πλησιάζουμε στην 48η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο….Τι κρύβει αυτή η επέτειος από την μεριά της Τουρκίας ;;;;;;;;

 Η Τουρκία προχωρά στην «ενσωμάτωση» της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκική Επικράτεια !!!!!

                               

Οι κινήσεις του Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική κατά την τελευταία περίοδο, η πολιτική της αύξησης της έντασης με την Ελλάδα και οι ομοβροντίες προς τον Μητσοτάκη δείχνουν ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα θα εμφανιστούν μπροστά μας ως ένα μέρος της ατζέντας στην προεκλογική περίοδο υπό τη μορφή ‘ζήτω ο πόλεμος’……….

Η πιθανότητα νίκης του Ερντογάν στις εκλογές του 2023 εξαρτάται από τη δημιουργία μιας εθνικής υπόθεσης, η οποία θα μπορέσει να υπερισχύσει των υφιστάμενων προβλημάτων και το σύρσιμο της αντιπολίτευσης σε εκείνη την μαύρη τρύπα ανάμεσα στην έλλειψη πολιτικής και την υποταγή.

 Η προσάρτηση της Κύπρου, τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν τώρα με το ‘πρωτόκολλο συνεργασίας’, μπορεί να είναι το τέλος όχι μόνο των Τουρκοκυπρίων, αλλά και της δημοκρατικής Τουρκίας…….

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δεν πρέπει να μείνει στην Κύπρο πλέον, διότι στο εγγύς μέλλον αυτά που θα συμβαίνουν στην Κύπρο, οπωσδήποτε δε θα μείνουν μόνο στην Κύπρο»…….

Έχοντας δώσει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση της διατήρησης ενός «ήρεμου καλοκαιριού» στο Αιγαίο, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα βρεθεί πολύ σύντομα, τις επόμενες ημέρες, αντιμέτωπη με μια «καλπάζουσα» τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο, που καταργεί στην πράξη όλα τα έως τώρα υφιστάμενα στοιχεία των «συνομιλιών» για το Κυπριακό.

Ανοίγοντας έναν γύρο εξελίξεων στην Κύπρο, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί τώρα να «επιστρέψει» στην «Τουρκική Δημοκρατία» του ψευδοκράτους την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και την ίδια ώρα προχωρεί στη δημιουργία μίας αεροπορικής και μίας ναυτικής βάσης στο νησί.

 Η επιθετική αυτή πολιτική της Αγκυρας καταργεί τον υπό τον ΟΗΕ «διάλογο», που δεν είναι πλέον δυνατόν να ξαναρχίσει χωρίς προηγούμενη αναγνώριση ξεχωριστού ανεξάρτητου κράτους στα κατεχόμενα εδάφη.....αλλά την ενσωμάτωση της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκική Επικράτεια........... 

 Είναι προφανές ότι η Αγκυρα εκτιμά πως τελικά η Λευκωσία, μαζί της και η Αθήνα, θα λυγίσει κάτω από τις πιέσεις «διαμεσολαβητών» του ΟΗΕ και του Λονδίνου για τελική αποδοχή συνομοσπονδίας δύο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών με κατάργηση της υφιστάμενης Κυπριακής Δημοκρατίας με μια «ομοσπονδιακή» διεθνή προσωπικότητα.

20 Ιουλίου 1974 «»»20 Ιουλίου 2022 …48 Χρόνια μετά τι ακριβώς επέτυχε η ελληνική διπλωματία σε συνεργασία με την μειονεκτική σε θέση κυβέρνηση της Κύπρου ;;;;;

                                Ένα μεγάλο «ΤΙΠΟΤΑ» ……!!!!

Ο Αδίστακτος Πρόεδρος Ταγίπ Ερτογκάν παίζει το ντέφι και ρυθμικά χορεύουν στον δικό του το ρυθμό ,και στον Ο.Η.Ε και στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α χωρίς κανένας να μπορεί να του βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι…….

Ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη του αιώνα την επιφυλάσσει όχι για το έτος 2023, που καίγετε για τις εκλογές αλλά στις 20 Ιουλίου 2022 επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο με τελικό του στόχο,  μετά από 48 χρόνια ,την «ενσωμάτωση» της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκική Επικράτεια !!!!!

Υ/Γ  : Πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε τον διπλωματικό Μαραθώνιο και τον αγώνα της Κύπρου και της Ελλάδος να ματαιώσουν κάτι τέτοιο !!!

Θα βρουν κλειστές τις πόρτες από όλους αυτούς που τους χτυπάνε φιλικά την πλάτη……….

«Κ.Π»

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: