Eπικοινωνία μαζί μας.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Κρητικός Φεύγει ….Κρητικός Έρχεται ;;;;;;;;;

 

Το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδρίαση σύντομα και μάλιστα το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου 2022 και θα μελετηθούν οι προτάσεις του απερχόμενου αρχηγού της ΕΛ-ΑΣ Αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη και του  υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, για τις επιλογές βάση της ιεραρχίας στην ΕΛ-ΑΣ και θα ανακοινωθούν οι κρίσεις σε αποστρατείες ανώτερων αξιωματικών και το όνομα του νέου αρχηγού της ΕΛ-ΑΣ .

Τις πιο πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν ο σημερινός υπαρχηγός της ΕΛ-ΑΣ, αντιστράτηγος, Ανδρέας Δασκαλάκης ,  και ο Αντιστράτηγος ο Κωνσταντίνος Σκούμας, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Το πιο σοβαρό θέμα συζήτησης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. αφορά στην επιλογή του νέου αρχηγού, του υπαρχηγού , και των αστυνομικών διευθυντών της Μακεδονίας -Θράκης, Αιγαίου, Κρήτης ,Πελοποννήσου, δυτικής Ελλάδος –Θεσσαλίας –Κυκλάδων. 

Μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχουν «αντίρροπες δυνάμεις» σε σχέση με την επιλογή του αξιωματικού που θα αντικαταστήσει τον κ. Καραμαλάκη.

Και η αλήθεια είναι, όπως λένε έμπειρα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή «δεν είναι κανείς σίγουρος».

Πολλώ δε μάλλον όταν μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές  «τοποθετήσεις» με παρεμβάσεις εντός του Υπουργείου προστασίας του πολίτη…..

Ο σημερινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, θα αποχαιρετήσει το Σώμα έχοντας εξαντλήσει τη θητεία του, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο και σαν αξιωματικός και σαν άνθρωπος προς άνθρωπο.

Στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν ότι πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο σημερινός υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος, Ανδρέας Δασκαλάκης αλλά στο πλάνο μπαίνει και ο αντιστράτηγος βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Οι υπόλοιποι δύο αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ. που επίσης είναι υποψήφιοι για τη θέση είναι ο επιτελάρχης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Γιώργος Γιάννινας.

Ή απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη,  και οι προτάσεις του θα τεθούν  στο ΚΥΣΕΑ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καραμπόλα, του ποιος μένει Διατηρητέος σε Αντιστράτηγους , Υποστρατήγους, Ταξιάρχους & Αστυνομικούς διευθυντές, και ποιος φεύγει « Ευδόκιμα τερματίζοντες τη σταδιοδρομία τους » σε Αντιστράτηγους , Υποστρατήγους, Ταξιάρχους & Αστυνομικούς διευθυντές.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε αναβαθμίσεις των αξιωματικών της ΕΛ-ΛΑΣ στην Κρήτη, του Υποστρατήγου Αντώνη Ρουτζάκη , του νυν Ταξίαρχου κου. Σπυριδάκη Νικολάου από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηράκλειου στην Αστυνομική διεύθυνση Κρήτης με τον βαθμό του υποστρατήγου , του Ταξιάρχου Γιώργου Λιμπινάκη από την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Χανίων ,καθώς επίσης και των αστυνομικών διευθυντών Ρεθύμνης Βαγγέλη Αλεβυζάκη , και Λασιθίου Μανώλη Καζάνη.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν, με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών, και θα Συνεχιστούν με τις  τοποθετήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

     Όλα αυτά θα τα μάθουμε λεπτομερώς στην ώρα τους.

Θα ήθελα να ευχηθώ στον αποχωρούντα αρχηγό της ΕΛ-ΑΣ καλό μου μακροχρόνιο φίλο, Μιχάλη Καραμαλάκη , Δύναμη και υγεία δίπλα στην οικογένεια του .

Το έργο που αφήνει είναι παρακαταθήκη στους συνεχιστές άξιους αξιωματικούς της ΕΛ-ΑΣ.

Σε ευχαριστώ φίλε Αρχηγέ για ότι προσέφερες με Σθένος , Δύναμη, Αξιοπρέπεια, Ανθρωπιά , στους Συναδέλφους σου και σε όλη την Πατρίδα μας.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε τόσα χρόνια φίλοι……

                  ''Κ.Π'' Γεώργιος Δ. Μοσκοβίτης  14-3-2022

 

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: