Eπικοινωνία μαζί μας.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΗ 2014 ΣΤΟ ΛΑΤΖΙΜΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ !!!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Πανελλήνια Ένωση Μυλοποταμιτών σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου, την τοπική κοινότητα, τον πολιτιστικό σύλλογο, και την Ενορία του Πρίνου διοργάνωσαν τον εορτασμό της 73’’ επετείου της Μάχης της Κρήτης την Πέμπτη 22 Μάη 2014 για να τιμήσουν τους  νεκρούς που έπεσαν ενάντια στον Γερμανό κατακτητή.

Είναι καθήκον μας κάθε χρόνο να τιμούμε τους Αθάνατους Συνεπαρχιώτες μας που έχασαν την ζωή τους πολεμώντας τον κατακτητή, και χάρη στην θυσία τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, εμείς είμαστε ελεύθεροι σήμερα.
Αξίζει λοιπόν τον κόπο να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να  τιμήσουμε αυτούς που αψηφώντας τον θάνατο, ξεκίνησαν από τα Χωριά τους με τα πόδια αφήνοντας πίσω τους γονείς, γυναίκες, και παιδιά βάζοντας πάνω απ’όλα, ακόμη και από την ζωή τους την Ελευθερία της Πατρίδας μας και έπεσαν μαχόμενοι γι’ αυτόν το σκοπό.         

Και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους δικούς μας ανθρώπους, ο συγγενής, ο Χωριανός, ο γείτονας, ο φίλος.
                                     
Αυτούς τιμούμε σήμερα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την θυσία τους …είπε στην όμιλία του συγκινημένος ο πρόεδρος της Π.ΕΜ , Σπύρος Τρούλης .

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  θεία λειτουργία στον παρακείμενο Ναό της Παναγίας που βρίσκετε δίπλα στο Ηρώων από τον Ιερέα του Πρίνου Ευάγγελο Δερμιτζάκη Ιερατικό Επίτροπο Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου όπου και τελέσθηκε μνημόσυνο .
                                     

                                Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση . 














Δεν υπάρχουν σχόλια: