Eπικοινωνία μαζί μας.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

H ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ… ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ‘’ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ’’ !!!!

Η πεποίθηση του κάθε έλληνα από την μια άκρη μέχρι την άλλη σε όλη την χώρα ζητά αλλαγή προσώπων ήθους και νέα μυαλά ,που να μπορούν  να δώσουν  λύσεις
Τα κομματικά τζάκια …τελειώνουν.

Αυτοί που ηγούνται σε όλους σχεδόν τους συνδυασμούς είτε στις περιφερειακές είτε στις δημοτικές εκλογές κάνουν αξιοκρατικά τις επιλογές τους αδιαφορώντας για τα κόμματα και την πορεία των ίδιων σε αυτά.
Βλέπουν ,νιώθουν ότι το να ηγηθείς με την ομπρέλα του οποιοδήποτε κόμματος  η αποτυχία θεωρείτε δεδομένη αφού η μέχρι τώρα πορεία των κομμάτων στην εθνική συνείδηση καθημερινά είναι απορριπτέα.

Με γνώμονα όλα αυτά και ο Σεραφείμ Τσόκας γνώστης των προβλημάτων που υπάρχουν στο νησί  έκανε με πολύ σοβαρότητα τις επιλογές του, στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο για της περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου με νέους ανθρώπους  με γνώση ,ήθος και πιστεύουμε στην συνέχεια και με συνέπεια  στις λύσεις των προβλημάτων για ένα καλύτερο αύριο των μόνιμων κατοίκων ,αλλά και των επισκεπτών του Νησιού μας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι και αυτό του Αναστασίου (Τάσου) Μανιαδάκη ενός νέου επιστήμονα που με πολύ πάθος  υπόσχεται πολλά στο νησί μας.

Από την μεριά μας θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε φίλους και γνωστούς αλλά και σε όσους συμμετέχουν σε  αυτήν την εκλογική αναμέτρηση στις περιφερειακές αλλά και δημοτικές εκλογές . Γ.Μ ‘’ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ’’.
  
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για αυτό το νέο που φέρει στις πλάτες του το βαρύ επίθετο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ !

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο κ. Αναστάσιος (Τάσος) Μανιαδάκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης / Ν. Ηρακλείου με το συνδυασμό του κ. Σεραφείμ Τσόκα, "ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ".
Κατάγεται από το Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης.

 Είναι γιος του Αντώνη Ν. Μανιαδάκη, Διευθύνοντος Συμβούλου των Μινωικών Γραμμών. Κατέχει  πτυχίο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών (BSc Business Economics & Finance) του Πανεπιστημίου Surrey (University of Surrey) της Αγγλίας, και μεταπτυχιακού τίτλου στα Χρηματοοικονομικά και τη Διοίκηση (MSc Finance & Management) από το Πανεπιστήμιο Loughborough (Loughborough University) της Αγγλίας.

Εργάζεται στη διεθνή - και πρωτοπόρο παγκοσμίως - εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών DELOITTE. Είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας "Γιατροί του Αιγαίου ΠΑ.Γ.Ν.Η.".

Email: anastasios.maniadakis@gmail.com
Διαβάστε με προσοχή την συνέντευξη που παρουσίασε η εφημερίδα ‘’ΠΑΤΡΙΣ’’ Ηρακλείου.
Συνέντευξη ΠΑΤΡΙΣ – Τάσος Μανιαδάκης (Φύλλο ΔΕ 7/4/14)
1. Κύριε Μανιαδάκη, είστε ένας νέος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Ποια είναι η αίσθησή σας από την πρώτη σας επαφή με την πολιτική.
Τ.Μ» Η εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά, εκτός από μοναδική και πρωτόγνωρη, είναι και πολύ γόνιμη.
Σου δίνει τη δυνατότητα να καταθέσεις δημόσια τις προτάσεις σου, να αισθανθείς ενεργός πολίτης, να παλέψεις για τις ιδέες σου, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου σου.
 Σου δίνει την αισιοδοξία ότι η χώρα σου θα έχει το μέλλον που της αξίζει, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με υγιείς προθέσεις και διάθεση για διεκδικήσεις και προσφορά.                                 
2. Πως αποφασίσατε να διεκδικήσετε μια θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.
Τ.Μ» Όπως έχω κάνει γνωστό, με τη συμμετοχή μου στις εκλογές, πιστεύω απόλυτα στο θεσμό της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης.
 Επίσης, έχω συνειδητοποιήσει ότι για την επιτυχημένη πορεία του τόπου μας πρέπει όλοι να έχουμε ενεργή συμμετοχή στα κοινά και να διαμορφώνουμε δημοκρατικές διαδικασίες προς όφελος των συμπολιτών μας.
 Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι που έχουν όραμα, σύγχρονες αντιλήψεις, απόψεις και όρεξη για δουλειά.
Με αυτές τις αρχές και μέσα από την έμπειρη καθοδήγηση ενός επιτυχημένου Περιφερειάρχη, του κ. Σεραφείμ Τσόκα, η απόφαση ήταν εύκολη.
3.Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές σας, εφ’ όσον εκλεγείτε.
Τ.Μ» Μέσα από προσωπικές επαφές, αλλά και την επαγγελματική μου πορεία, έχω διαπιστώσει την ανάγκη στήριξης των ανέργων, κυρίως των νέων συμπολιτών μας.
Πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα το έδαφος από την πολιτεία ώστε οι νέοι του τόπου μας να αποκτήσουν κίνητρα και ευκαιρίες για να μη φεύγουν από την Κρήτη.
 Να δοθούν δυνατότητες επιστροφής στις παραδοσιακές αρχές και αξίες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της Κρητικής οικονομίας και να τονωθούν ο πρωτογενής τομέας, η τυποποίηση προϊόντων και βέβαια ο τουρισμός.
 Όχι όμως καιροσκοπικά, αλλά με σχεδιασμό και συντονισμένες ενέργειες, που θα αποβλέπουν σε βιώσιμη και σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.
 Είναι επιτακτική η προτεραιότητα για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων αλλά και κρατικών, ώστε να γίνουν έργα υποδομών και να παρέχονται οι κατάλληλες ενισχύσεις σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα ανεβάσουν την Κρήτη στη θέση που της αξίζει.



4. Ποιο νομίζετε ότι είναι το δυνατό χαρτί του συνδυασμού σας.
Τ.Μ» Κοιτάζουμε την κοινωνία στα μάτια. Στο λαό της Κρήτης καταθέτουμε τις προτάσεις μας, αυτόν θέλουμε να πείσουμε, αυτός θέλουμε να μας εμπιστευτεί.
 Ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία. Έχουμε υγιείς προθέσεις, κοινούς προβληματισμούς, εφαρμόσιμες προτάσεις, διάθεση για διεκδίκηση, μεθοδευμένη στρατηγική, αγάπη για τον τόπο μας, σεβασμό για την τοπική κοινωνία.
 Έχουμε την εμπειρία, μαζί με το νεανικό ενθουσιασμό, αλλά και την καταξιωμένη θητεία του κ. Σεραφείμ Τσόκα, του κατά γενική ομολογία πιο επιτυχημένου Περιφερειάρχη της Κρήτης.
 Έχουμε μια δυνατή ομάδα επαγγελματιών και επιστημόνων με ιδέες, άρτια κατάρτιση, πίστη και ψυχική δύναμη. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Η Κρήτη χρειάζεται κάτι περισσότερο!

5. ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Σε ένα κράτος με πολλά οικονομικά προβλήματα, μπορείτε ως συνδυασμός να διαδραματίσετε κάποιο ρόλο.
Τ.Μ» Πιστεύουμε στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, στις δυνάμεις μας, αλλά και στην ενεργοποίηση των συμπολιτών μας.
Προτείνουμε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο διαχείρισης για την Περιφέρεια.
 Έχουμε σχεδιάσει σήμερα, αυτό που θέλουμε να ζήσουμε αύριο, με ουσιαστικά μέτρα.
 Το μήνυμα που θα πρέπει επιτακτικά να γίνει κατανοητό στην κεντρική εξουσία είναι ότι επενδύοντας σε μία οικονομία με απεριόριστες προοπτικές, όπως αυτή της Κρήτης, μόνο κέρδος και ανταποδοτικά οφέλη μπορούν να δημιουργηθούν για την Ελλάδα!

6. Ποια είναι τα καυτά προβλήματα του τόπου.
Τ.Μ» Τα κύρια προβλήματα της χώρας μας και κατ’ επέκταση της Κρήτης μας είναι τα αυξανόμενα επίπεδα φτώχειας και η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, τα περιορισμένα κίνητρα για ανάπτυξη.
Ειδικά στη δική μας περιφέρεια, υπάρχουν σε εκκρεμότητα πολλά ακόμη φλέγοντα θέματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν.
 Το παραμελημένο οδικό δίκτυο, στην μεγαλύτερη τουριστική ζώνη της ελληνικής επικράτειας, το ανεπαρκές διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που περιμένει μάταια τη μεταφορά και τον εκσυγχρονισμό του, η αναβάθμιση των λιμανιών του νησιού, που χάνουν το στοίχημα της κρουαζιέρας (ως λιμάνια αφετηρίας), η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας, η προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και των αγαθών που παράγει ο τόπος μας.
Επίσης να υπογραμμίσω την αντίθεσή μου στην απόρριψη των χημικών αποβλήτων της Συρίας δυτικά της Κρήτης.

7. Από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις σας, έχετε δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα (ανεργία των νέων, επιστροφή στις ρίζες), στα αναπτυξιακά έργα, στην αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία, στο περιβάλλον και στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.
Τι θα κάνετε γι’ αυτά.
Τ.Μ» Κύριο μέλημά μου είναι, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μου, να συνδράμω ώστε να αποκτήσει η Κρήτη οικονομική αυτοδυναμία. Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα δεν έρχονται με διακριτικούς χειρισμούς, παθητικότητα και επαιτεία πόρων.
Χρειάζονται τολμηρές διαπραγματεύσεις, διεκδίκηση κονδυλίων και επιχορηγήσεων.
Σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας, με συντονισμένες ενέργειες και ισόρροπο τρόπο, θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν οι πολλαπλές δυνατότητες του νησιού μας.

8. Ποιό είναι το όραμα ενός νέου ανθρώπου, όπως εσείς, για τον τόπο.
Τ.Μ» Καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.
Περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες, σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο για όλους τους νέους.
Να ανακαλύψουμε ξανά τις μοναδικές ομορφιές και πολιτιστικές αξίες του τόπου μας.
Να αναδείξουμε το νέο Έλληνα… της γνώσης… του πολιτισμού… της άμιλλας… της προόδου.
Να κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και την ελπίδα!

9. Τι αντιπροσωπεύει για εσάς ο νομός Ηρακλείου, τι είναι για εσάς η πόλη του Ηρακλείου.
Τ.Μ» Έλκω την καταγωγή μου από τη νότια περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου, το Τυμπάκι.
Διασχίζοντας πολύ συχνά τον κάμπο της Μεσσαράς προς και από το Ηράκλειο, δεν σας κρύβω ότι πάντα με γοήτευε αυτή η διαδρομή, μαγεύομαι από την μακραίωνη ιστορία και το μεγαλείο της Φαιστού και της Γόρτυνας. Οραματίζομαι το μέλλον αυτής της εύφορης γης με μία ανάπτυξη αντάξια της ιστορίας και των περήφανων ανθρώπων της, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.
Το Ηράκλειο από την άλλη, είναι το μεγάλο λιμάνι, ο θαλάσσιος δρόμος προς την Ευρώπη, τα πέτρινα τείχη του Κάστρου και ο Κούλες, ο τάφος του μεγάλου Κρητικού Νίκου Καζαντζάκη με φόντο τον αειθαλή Γιούχτα, η παγκόσμια Κνωσός, η πλατεία με τα λιοντάρια, οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, ο Εργοτέλης και ο Ηρόδοτος, η 25ης Αυγούστου με το μαρτυρικό παρελθόν και τα υπέροχα νεοκλασικά της, οι εκκλησίες του Αγίου Μηνά και του Αγίου Τίτου.
 Η Κρήτη ήταν και παραμένει το σημείο αναφοράς μου, ο τόπος μου, η Ιθάκη μου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑΣΟ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: