Eπικοινωνία μαζί μας.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αυτή είναι η σημασία του όρου “συγκρητισμός”…και η έννοια αυτής !!!

Βαρέθηκα να ακούω από πολλούς να μιλάνε για ‘’ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟ’’.. προσπαθώντας να μας πείσουν για αυτό. .και ότι το κάνουν μόνο και μόνο από αγάπη…αλλά δεν μας εξηγεί κανείς από τι κινδυνεύουμε !!!!!!

 Η λέξη συγκρητισμός αναφέρεται από τον Πλούταρχο και λέγεται ότι αποδίδεται στην ένωση των Κρητών, παρά τις διαφορές, μπροστά σε ένα κίνδυνο.

Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς έχουν ασχοληθεί με την Κρήτη και εκφράζουν το θαυμασμό τους κυρίως για τη νομοθεσία την καθημερινή ζωή και τα έθιμά της.

 Ο Πλούταρχος αναφέρει ως παράδειγμα προς μίμηση το συγκρητισμό λέγοντας πως οι Κρήτες “πολλάκις στασιάζοντες αλλήλοις και πολεμούντες, έξωθεν επιόντων πολεμίων διελύοντο και συνίσταντο και τούτο ην ο καλούμενος υπ’αυτών συγκρητισμός”.

Δηλαδή οι Κρήτες ενώ πολλές φορές στασίαζαν και πολεμούσαν μεταξύ τους, όταν αντιμετώπιζαν εξωτερικούς εχθρούς, σταματούσαν τους πολέμους και ένωναν τις δυνάμεις τους για να τους αποκρούσουν.

 Αυτή ήταν η σημασία του όρου “συγκρητισμός”.

Αυτόν όμως το ‘’Συγκρητισμό’’ δεν τον βλέπω από κανέναν στα σοβαρά θέματα που κατά καιρούς έχουμε αναδείξει είτε σαν έντυπο εφημερίδας , είτε σαν διαδικτυακή εφημερίδα….

Απεναντίας πλήρη αποσιώπηση και μπορούμε να πούμε και χλευασμό από την μεριά των επωνύμων Βουλευτών ,δημάρχων ,προέδρων πολιτιστικών Κρητικών σωματείων  Μ.Μ.Ε …κ.α  ( Βλέπε οργάνωση για την Αυτονομία της Κρήτης) αλλά και άλλα !!!!


Ας μην κοροϊδεύουν λοιπόν κανέναν….Δεν πείθουν !!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: