Eπικοινωνία μαζί μας.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

"Ανιστόρητος ο Πάγκαλος και ένας ανιστόρητος που επιχειρεί συγκρίσεις είναι επικίνδυνος"


Ανιστόρητος ο Πάγκαλος και ένας ανιστόρητος που επιχειρεί συγκρίσεις είναι επικίνδυνος
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε βάρος του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έκανε το λάθος να τα βάλει με τους... Κρητικούς, κάνοντας μια εντελώς άστοχη τοποθέτηση.
Ένας ακόμη ενεργός πολίτης, γνωστός δάσκαλος πολεμικών τεχνών και εν δυνάμει Βουλευτής των ΑΝΕΛ στο Ηρακλειο, ο κ. Κώστας Δαμαβολίτης, μέσα από ένα κείμενο του, το οποίο απέστειλε στα Μ.Μ.Ε χαρακτηρίζει ανιστόρητο και επικίνδυνο τον πρώην Υπουργό.

"Η προσπάθεια ιστορικής κρίσης από τον κ.Πάγκαλο το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι ατυχής.

Ατυχής διότι για να κάνεις κρίση και σύγκριση πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πολύ καλά ιστορία κι απ' ότι φαίνεται ο πρώην υπουργός εξωτερικών είναι το λιγότερο ανιστόρητος.
 Ατυχής είναι και η σύγκριση, διότι συγκρίνει ένα θαυμάσιο ιστορικό πρότυπο μοντέλο κρητικού με ένα σύγχρονο κακέκτυπο μοντέλο νέοκρητικού.

Αν λάβουμε υπόψη μας και τις απόψεις που έχει για τη σημαία, που πιστεύει ότι είναι απλά ένα πανί, ή την αντίληψη που έχει για την εθνική κυριαρχία, που απ’ ότι δήλωσε σε γαλλικό ραδιόφωνο είναι υπέρ του να χάνει ένα κράτος την εθνική του κυριαρχία, ο όρος ατυχής μάλλον είναι επιεικής", αναφέρει ο κ. Δαμαβολίτης χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει λέγοντας: "Εξ' όσων γνωρίζω ο κύριος Πάγκαλος είναι παντρεμένος από την Κρήτη και είναι από μια δύσκολη περιοχή που λέγεται Μυλοπόταμος. Άραγε όταν πηγαίνει εκεί λέει τα ίδια;

Στις κοσμοϊστορικές συγκεντρώσεις την εποχή της «καταπράσινης» Κρήτης, όταν ερχόταν με τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε την ίδια άποψη;

Και επιτέλους να μας πει ο κύριος Πάγκαλος με ποιο τρόπο αντέδρασε όταν εκείνη την εποχή που οι μπαλωθιές σε προεκλογικές συγκεντρώσεις έδιναν και έπαιρναν ( μη εξαιρουμένου του ΠΑΣΟΚ)  που σε συγκέντρωση στην Αλικαρνασσό, ένας πολίτης έχασε τη ζωή του από μπαλωθιές σε κομματική συγκέντρωση;

Όσο για την έλλειψη ιστορικής γνώσης του κυρίου Πάγκαλου, καλό θα είναι να ξαναρίξει μια ματιά στο πιο απλό βιβλίο της ιστορίας και να δει με προσοχή πόσο καιρό πριν το 1821 οι Κρήτες με λιγοστά εφόδια, με μηδενική τροφοδοσία από την ηπειρωτική Ελλάδα (όχι λόγο κακής προαίρεσης, αλλά λόγο νησιωτικότητας) έχουν σηκώσει τουφέκι επανάστασης απέναντι στον Τούρκο κατακτητή.

Αλλά και για το 1821, που μίλησε τόσο απαξιωτικά ο κύριος Πάγκαλος, ας δει μόνο την επίσημη ημερομηνία της κήρυξης της επανάστασης στην Κρήτη, που είναι 14 Ιουνίου 1821, όταν και έχουμε την πρώτη νικηφόρα μάχη στο Λούλο Χανίων. 

Από την άλλη, τα μνημεία που έχουν στηθεί στην Ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία και την Ήπειρο για τα σώματα των εθελοντών Κρητών που άφησαν τα κορμιά τους  για την απελευθέρωση, είναι πάρα πολλά και μιλούν από μόνα τους για την ιστορική αλήθεια", καταλήγει ο κ. Δαμαβολίτης.

Ηράκλειο | 24/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: