Eπικοινωνία μαζί μας.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

O Mύθος του «Προμηθέα» στην σημερινή πραγματικότητα των Ελλήνων…

Στην Φώτο η τιμωρία του Προμηθέα επειδή βοήθησε τους ανθρώπους δίνοντάς τους τη φωτιά που είχε κλέψει από τον Όλυμπο… την ιδία στιγμή δείχνω τον Έλληνα Προμηθέα στα νύχια του αρπαχτικού των Θεσμών με θεατή τον προδότη του έλληνα….   

Η Τιμωρία ενός ολοκλήρου ΛΑΟΥ που έχυσε το αίμα του και θυσιάστηκε για  Ψωμί –Παιδεία ,Ελευθέρια, που ευεργέτησε τους τύπους που αργότερα κατσικόθηκαν  το σβέρκο μας και ανέβηκαν στην Εξουσία με τα δήθεν δημοκρατικά φρονήματα και τον πατριωτισμό τους από το 1974 ,...που έβγαλε τελικά την ΠΑΤΡΙΔΑ μας ;;;

Αυτοί οι ίδιοι που πάνε στις εκδηλώσεις του πολυτεχνείου δήθεν για να τιμήσουν την επέτειο αλλά, και οι απόγονοι τους ,τα σόγια τους, σε τι οικονομική θέση βρισκόταν τότε , και  στην συνέχεια 50 χρόνια μετά και με πόσα εκατομμύρια βρίσκονται σήμερα ;;;;


Μιλάμε μετά από 50 χρόνια για Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία , Δικαίωση αγώνων για ελευθερία ΚΑΙ από το 1821 έως και σήμερα στράφι όλα.
Αναρωτιέμαι αν ζω όνειρο, η Εφιάλτη ;;;

Πολλοί μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία από εμένα, έζησαν & έκλαψαν . Πόνεσαν, την πιο μαύρη ιστορία της νεότερης Ελλάδας του 20ου Αιώνα την περίοδο του 1944-1947 τον εμφύλιο, αλληλοσκοτώθηκαν αδέλφια , Έλληνας κυνηγούσε Έλληνα...

Οι ψευτοσωτήρες του σήμερα, οραματιστές του Στάλιν & Λένιν ,Κομιτατζήδες, Τσέτες ήθελαν να παραδώσουν την Μακεδονία στην Βουλγαρική επικράτεια …

Τότε αυτά τα σχεδία ανετράπησαν.

Τους δόθηκε συγχωροχάρτι για ότι απανθρωπιά είχαν κάνει στην Μακεδονία ,Θράκη για τα εγκλήματα τους το 1974, από τον μεγάλο (σωτήρα του Έθνους) αυτοεξορισμένο στην χλιδή του Παρισιού Κωνσταντίνο Καραμανλή… που ήταν και ο πρώτος που είχε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ και έριχνε εκ των υστερών κροκοδείλια δάκρυα …

Είδαμε τον Καπετάν Γιώτη { Χαρίλαο Φλωράκη} στην τότε ελληνική ας την πούμε καλή τη θέληση Δημοκρατική Βουλή ,ως αρχηγό Κόμματος χωρίς να ζητήσει πότε συγγνώμη για ότι πόνο μοίρασε, αυτός και ο στρατός του…

{Με αφορμή το θέμα του Φλωράκη του αρχισφαγέα καπετάν Γιώτη και επειδή δεν ανέχομαι  να μιλούν σήμερα οι υμνητές των αποκτηνωμένων  σταλικοτσολιάδων και δολοφόνων,  καλό είναι να θυμίσουμε στον κυνηγημένο από το ΚΚΕ «σύντροφο», ότι ο καπετάν-Γιώτης, υπήρξε ένας από τούς μεγαλύτερους και πιο στυγνούς δολοφόνους κατά την περίοδο τού συμμοριτοπολέμου.

Όχι μόνον «έσφαζε» τα θύματά του  εν ψυχρώ, αλλά επιπλέον, τα κρεουργημένα κεφάλια, τα κρέμαγε από την ζώνη του και κυκλοφορούσε στους δρόμους των χωριών έτσι, διά εκφοβισμό και… παραδειγματισμό!!!!!!

Αυτός ήταν ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ …Ηγέτης του «νόμιμου» ΚΚΕ …

Χαφιές από τη νιότη του, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες των «συντρόφων» του και τις σημερινής ηγεσίας που γνωρίζουν αλλά φροντίζουν  επιμελώς να τις αποκρύπτουν ,αν όχι ας διαβάσουν όλοι οι Έλληνες  Ροζ η κόκκινοι και κανένα  βιβλίο  ειδικά  «Οι φονιάδες της Δημοκρατίας»  του  Κυριάκου Διακογιάννη. )

Ο Χαρίλαος Φλωράκης  ήταν αυτός, ο οποίος συνεργάστηκε με τον   Καραμανλή ώστε να έρθει ημεταπολίτευση και η…  περίφημη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και να εισέλθει άφθονο κρατικό χρήμα – και μάλιστα από δύο κράτη, την Ελλάδα και την ΕΣΣΔ στα ταμεία του ΚΚΕ (στα οποία  τρέμει το ΚΚΕ τον έλεγχο – και φοβάται μόνο αυτός που δεν είναι «καθαρός») και στη συνέχεια με τον  Μητσοτάκη στην περίφημη κυβέρνηση Τζανετάκη.

Πάντα δεκανίκι της καθεστωτικής ψευτοδεξιάς και όχι δεξιάς….

Ο Χαρίλαος είναι ο μόνος, που συναγωνίζεται τον Ζαχαριάδη στο ψέμα.

Δεν έζησε μόνον όλη του τη ζωή μέσα στο ψέμα, αλλά συνέχισε να «ζει» μέσα σ’ αυτό και μετά θάνατον...

Όταν το 2005 πέθανε ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον του Ελληνικού Στρατού, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε διατάξει να κυματίσουν μεσίστιες οι Σημαίες στα Στρατόπεδα…

. Στην κηδεία του Χαρίλαου Φλωράκη υπήρχε επίσης μαξιλαράκι με παράσημα και μετάλλια. που μόνο, που αυτά ήταν Σοβιετικά…}

Στην συνέχεια από το 1974 η Ελλάδα με την σύμφωνη γνώμη των αφεντικών Αμερικανών και της CIA στήνει ένα πολίτευμα Δημοκρατίας με τα συμφέροντα τους…


Το επόμενο σχέδιο η εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, να τον ρίξουν πρώτα στην δήθεν αγκαλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,της προόδου, και της ευημερίας, και στην συνέχεια ως πειραματόζωο στην οικονομική μέγγενη του βρώμικου συνεταιρικού χρήματος του Εuro.

Όλα τα πέτυχαν αφού είχαν να κάνουν με ένα λαό αδαή, πονεμένο & εξαπατημένο πολιτικά ,από ψευτοσωτήρες και πολιτικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία.  

Το φινάλε των γεγονότων του πολυτεχνείου έκρυβε που καλά πολλά Δεινά στην παραπέρα πορεία της Πατρίδας μας που δεν μας ανήκει αρχικά από το 2000 μ.χ και ουσιαστικά από το 2009 έως και σήμερα !!!!

α) Κατάχρηση της Δραχμής ,της ευημερίας και της προόδου…

β) Εuro –Ψεύτικο σε αξία χρήμα- με συνέπεια »»» Πτώχευση-Ανεργία-Εξευτελισμός αξιοπρεπείας-Βιοτικό επίπεδο τρίτου κόσμου-Αυτοκτονίες-Κατασχέσεις…κ.α

Πολιτικά κακουργήματα άνευ τιμωρίας…

α) Κομπίνα Χρηματιστηρίου –Σφραγίδα, Σημίτη…

β) Αμφισβήτηση θαλασσίων συνόρων (βλέπε) ΙΜΙΑ –Σφραγίδα, Σημίτη…

γ) Παράδοση πολίτικου ηγέτη Οτσαλάν–Σφραγίδα, Σημίτη…

δ) Κομπίνα ασφαλιστικού ταμείου ΙΚΑ –Σφραγίδα, Σημίτη…

ε) Κομπίνα χορηγήσεων καταναλωτικών δανείων-στην συνέχεια λόγο ευρώ μη δυνατή εξόφληση τους –Σφραγίδα, Σημίτη…

ζ) Κομπίνα υποσχέσεων καλύτερης παράγωγης και πειθώ για εκρίζωση Ελαιώνων και Αμπελιών με πλήρη καταστροφή του πρωτογενή τομέα –Σφραγίδα, Σημίτη…

η) Κομπίνα υποσχέσεων καλύτερης οικονομικής επιχειρηματικής απολαβής κερδών, με εισαγόμενα είδη ενδυμάτων και ρουχισμού (βλέπε Λαλάκης ο Εισαγόμενος) με πλήρη καταστροφή του επαγγελματικού τομέα και χιλιάδες ανέργους – Σφραγίδα, Σημίτη…

θ) Περικοπές μισθών-συντάξεων κατά συρροή : Φέρουν Σφραγίδες από»» Κωστάκη Καραμανλή- Σαμαρά-Βενιζελου + την κομπίνα με τους μικρό- καταθέτες.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…. 23 Απριλίου 2010 ,Συντελείτε από τον βλαμμένο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου ,Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου που παραδίδει την ΕΛΛΑΔΑ στην Ευρωπαϊκή Συμμορία , την Ε.Κ.Τ & το Δ.Ν.Τ μετά από εντολές και ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία των Αμερικανών και του Δ’ Ράιχ.

Χάνοντας την γη κάτω από τα πόδια του και παραδίδει την Εθνική κυριαρχία, την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και της χώρας ολάκερης σαν Έθνος σε διεθνής συμμορίες καταστροφής Κρατών… με οικονομικά μνημόνια δανεισμού που οι πρωτοκλασάτοι του Πολυτεχνείου στην συνέχεια πολιτικοί σωτήρες  καταλήστεψαν και καταχρέωσαν την Πατρίδα μας.

Ο επόμενος της Συμμορίας λέγετε Αλέξης Τσίπρας που μαζί με όλους του πολιτικούς αρχηγούς και τα τσιράκια βουλευτές του από όλα τα κόμματα εκλιπαρούν την Μέρκελ να τους δώσει και αλλά δάνεια να υπογράψουν και άλλα μνημόνια γιατί από το πολύ κλέψιμο όλων των προηγουμένων το μαγαζί παραλία δεν την βγάζει καθαρή !!!!

Υπόσχεση στην Μέρκελ για να μην στενοχωρείτε και να είναι ασφαλή η αποθήκη απόβλητων των πυρηνικών λυμάτων της Γερμανίας και των Η.ΠΑ  στα Σκόπια να του δώσει εθνότητα μιας και το 1944-47 οι Κομιτατζήδες και οι Τσέτες δεν το κατάφεραν , Ξεπουλώντας την Ιστορία χιλιάδων χρόνων των Μακεδόνων και του Στρατηλάτη Αλέξανδρου.

Τους χάρισε αυτός ο Ανθέλληνας  το όνομα της Μακεδονίας…

Μούγκα οι φοβισμένοι και κατακλεμμένοι Έλληνες »» στα γόνατα !!!

Φέρουν Σφραγίδες -Τσιπρα –Καμμένου !!!

Κυριάκος Μητσοτάκης «» Ίδιο μοτίβο –Ίδια πολιτική-ατάλαντος ηθοποιός και πιο σκοτεινός από όλους που πέρασαν από το 1974 και μετά .

                                      Στα χνάρια του Μπαμπά του...


Ο Θρήνος που έρχεται δεν απέχει μεγάλη απόσταση στην Αποικία Griechenland που το λέει και χαμογέλα το είναι του ….

----------------------------------------------------------------------------------- 2023

Να γιατί προσωπικά δεν θέλω να θυμάμαι την επέτειο του πολυτεχνείου.

18 Χρόνων τότε απόφοιτος και φρεσκογραμμένος φοιτητής.

Την Παρασκευή 17-11-1973 ο αείμνηστος Νίκος Ξυλουρης με κάτι παιδιά, με παρότρυναν και με βοήθησαν να ανεβώ τα κάγκελα από την οδό Στουρνάρα στις 9.00 π.μ να απομακρυνθώ γνωρίζοντας ήδη τις προθέσεις της Αστυνομίας το τι θα επακολουθούσε στην συνέχεια .

Εκείνη την ημέρα την γλίτωσα αλλά  το Σάββατο 18-11-1973 είχα την τύχη να βρεθώ στο σταθμό πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου , όταν στην Γωνία Μάρνης και Πατησίων λίγα μέτρα από το Πολυτεχνείο μαζί με την Μητέρα μου πηγαίνοντας να πάρουμε το λεωφορείο για να επισκεφτούμε τον πατέρα μου που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» , βρέθηκα με σπασμένο το κεφάλι και σπασμένα δάκτυλα ,και η Μητέρα μου με σπασμένο κεφάλι και σπασμένα πλευρά βουτηγμένοι στα αίματα.

Στην Συνέχεια μετά τις πολιτικές εξέλιξης  και το σκηνικό που είχαν  σχεδιάσει βάση σχεδίου οι Η.Π.Α ή CIA και ο Καραμανλής για την σωτηρία της Ελλάδος και τις μετέπειτα πολιτικές Αλλαγές μέχρι το 1981, κατάλαβα  τι ακριβός ρόλο έπαιξαν στην συνέχεια σε κυβερνητικά πόστα οι δήθεν πρωτεργάτες και σημερινοί πολιτικοί σημαιοφόροι του πολυτεχνείου στην πολιτική σκηνή ,και πόσο κερδισμένοι οικονομικά βγήκαν (Βλέπε Μαρία Δαμανάκη) και τόσοι άλλοι !!!! 

17-11-2023 «»

-----------------------------------------------------------------------

Δεν θέλω όμως να σας το χαλάσω… και για αυτό αν και οι μύθοι είναι το παρελθόν της ιστορίας της πατρίδας μας και παρομοιάζοντας τον σημερινό Έλληνα με τον προμηθέα ,ας διαβάσουμε για τον μυθικό προμηθέα μας και ας κλείσουμε με αυτό.      

Οι μύθοι του Προμηθέα Ελληνική μυθολογία : (Λακωνική κύλικα, γύρω στο 550 π.Χ. Ρώμη)

Ένας από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας, γιος του Ιαπετού και της Κλυμένης, αδερφός του Άτλαντα, του Μενοίτιου και του Επιμηθέα. Συμμάχησε με το ανθρώπινο γένος κατά του Δία.

Σύμφωνα με άλλο μύθο ήταν γιος της Ήρας και του Ευρυμέδοντα.

 Κατά την παράδοση ήταν αρχιτεχνίτης, όπως ο Ήφαιστος και ο Πυγμαλίωνας, αλλά κατεχόταν από “κακές σκέψεις” γι’ αυτό και τιμωρήθηκε από το Δία.

 Ένας άλλος μύθος δέχεται ότι ανήκε στο λαό των Καβείρων και ότι η Δήμητρα τον μύησε στα μυστήρια.

Λέγεται μάλιστα πως μαζί με τον Ήφαιστο, βοήθησε στη γέννηση της Αθηνάς, χτυπώντας το κεφάλι του Δία με δίκοπο τσεκούρι.

Πολλές φορές ο Προμηθέας συγχέεται με τον Ήφαιστο.

Στην πραγματικότητα όμως ήταν ξεχωριστή θεότητα μάλιστα προϋπήρχε του Ηφαίστου.

Αντίθετα από αυτόν, ο Προμηθέας ήταν διττή φύση, είχε πάντα δίπλα του ως βοηθό του τον αδερφό του Επιμηθέα, που ήταν λιγότερο πανούργος απ’ αυτόν.

Το ζευγάρι Προμηθέα και Επιμηθέα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του ανθρώπινου γένους.

 Σύμφωνα με τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα, οι θεοί κατασκεύασαν μέσα στη γη, από φωτιά και χώμα, διάφορα θνητά όντα.

 Όταν τα έφεραν στο φως, ανέθεσαν στα δυο αδέρφια να τα προικίσουν με ικανότητες.

Κατά τη διανομή όμως ο Επιμηθέας άφησε τον άνθρωπο γυμνό και απροστάτευτο.

Έτσι, ο Προμηθέας έκλεψε από τους θεούς τη φωτιά και τη δώρισε στους ανθρώπους.


Μια άλλη παράδοση αναφέρει ότι το δεύτερο δώρο του στο ανθρώπινο γένος, που το αποτελούσαν άντρες, ήταν η πρώτη γυναίκα, η Πανδώρα.

Άλλοι όμως δέχονται πως αυτό το δώρο, από το οποίο προήλθε το γυναικείο φύλο, ήταν των θεών, και ότι στην πραγματικότητα αποτελούσε τιμωρία των ανθρώπων.

Σχετικά με το γεγονός της φωτιάς υπάρχουν πολλοί μύθοι.

 Ένας από αυτούς παραδίνει ότι το ανθρώπινο γένος, που το αποτελούσαν ατελέστατα όντα, πολεμούσε μαζί με τον Προμηθέα εναντίον του Δία.

Μετά τη νίκη των θεών, ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά και τη δώρισε στους ανθρώπους.

 Για την πράξη του αυτή, οι θεοί τον τιμώρησαν ως εξής: ο Ήφαιστος τον έδεσε με αλυσίδες σε μια κορυφή του Καύκασου, ενώ με διαταγή του Δία ένας αετός κατάτρωγε όλη τη μέρα το συκώτι του, το οποίο όμως ανανεωνόταν τη νύχτα.

Η τιμωρία που είχε καθοριστεί να είναι αιώνια, έληξε με το φόνο του αετού από τον Ηρακλή.

Σύμφωνα με το μύθο, έπρεπε κάποιος να κληρονομήσει το βασανισμό από τον ελευθερωμένο Προμηθέα.

Αυτός ήταν ο Κένταυρος Χείρων, στον οποίο ο Ηρακλής άνοιξε αιώνια πληγή άθελά του με ένα δηλητηριασμένο βέλος.

Ο Προμηθέας ωστόσο φορούσε από τότε πάντα στο κεφάλι στεφάνι και στο δάχτυλο σιδερένιο δαχτυλίδι, σύμβολα πλήρους υποταγής στο Δία.


Ο Προμηθέας λατρευόταν στην Αθήνα ως θεός της φωτιάς.

Πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν το μύθο του ως θέμα στα έργα τους.

                               ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Το διακύβευμα του Πολυτεχνείου 50 ΧΡΟΝΙΑ μετα…

Αντί προοιμίου παραθέτω το κάτωθι ποίημα με διαχρονικά επίκαιρα μηνύματα, του Μανώλη Αναγνωστάκη το οποίο δημοσιεύτηκε εις την εφημερίδα «Αυγή» εν έτει 1983, με τίτλο «Φοβάμαι» ένθα και συμπυκνώνει εύγλωττα την  αργυρώνητη, διττά υποκριτική, γενιά του Πολυτεχνείου, ήτοι του σύγχρονου εθνικού ενδοτισμού και μνημονίων:

                           

«Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια

έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι

και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–

βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας

«Δώστε τη χούντα στο λαό».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που με καταλερωμένη τη φωλιά

πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που σου ‘κλειναν την πόρτα

μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια

και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο

να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που γέμιζαν τις ταβέρνες

και τα ‘σπαζαν στα μπουζούκια

κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν

όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη

και έχουν και «απόψεις».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν

και τώρα σε λοιδορούν

γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.

Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο»

Η πολιτική εξέλιξη εν τη Πατρίδι μας, ευρίσκεται εις υβριδικόν και νηπιώδες στάδιο, ότε, ο Ελληνικός λαός στερείται ουσιώδους και στοιχειώδους κριτικής πολιτικής ικανότητας να αποσκορακίσει τα αληθή από τα ψευδή γεγονότα, εντοπίζοντας αληθώς την γενεσιουργό αιτία ορισμένων πολιτικών φαινομένων, με αποτέλεσμα να καθίσταται εις το διηνεκές έρμαιο της κρατικής πολιτικής προπαγάνδας.

Το πολύφερνο «Πολυτεχνείο» τι αληθώς πρεσβεύσει σήμερα, ποιος υποκίνησε την δημιουργία του και για ποιο λόγο την ορισμένη χρονική περίοδο του μηνός Νοεμβρίου του έτους 1973 εξερράγη, δια να αναχαιτίσει ή επιγενομένως να δρομολογήσει τι άραγε; -καθότι, η αυθόρμητη κατά τα άλλα εξέγερση των φοιτητών, απετέλεσε θρυαλλίδα για την επιβολή μίας πιο σκληρής δικτατορίας με την αρχή του τέλους δια τα μετά ταύτα, τετελεσμένα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Ασφαλώς η ιστορική ανάλυση και η συνακόλουθη πολιτική ερμηνεία, ουδόλως απλώς εξαντλείται στις αδρές γραμμές ενός άρθρου, πλην όμως τοιουτοτρόπως, διασπείρονται θαρρώ γόνιμα ερεθίσματα συγκριτικής και επισκοπήσεως των πολιτικών γεγονότων.

Πλην όμως των ανωτέρω, κατά το μάλλον ή ήττον ή  εις επίρρωσιν αυτών, απορίας άξιον είναι οι δημοσιεύσεις του «ριζοσπάστη» του Κ.Κ.Ε, της εποχής, όπου υπονόμευε την εξέγερση ως «προβοκάτσια των Η.Π.Α», παρά την μεταγενέστερη υποκριτική οικειοποίηση του, ιδίως μετά την εκκωφαντική πτώση της μαρξιστικής ιδεοληψίας της ολοκληρωτικής οιονεί αυτοκρατορίας του Σιδηρούν Παραπετάσματος.

Ανεξαρτήτως όμως της αντικειμενικής αλήθειας η οποία είναι γνωστή της πάσι, ως εκ τούτου λοιδορείται ο Ελληνικός λαός συλλήβδην υπό των κομμάτων και προάγεται παντελώς κιβδηλοποιημένη η αλήθεια και παραχαραγμένα τα γεγονότα, ακριβώς δια να μην αναδυθεί η δυσώδης σήψη των αληθών γεγονότων όπως ακριβώς έλαβαν χώρα παρσκηνιακά, και καταρρεύσουν μετά ταύτα, δήθεν οι παγιωμένες ιδεολογικές πεποιθήσεις των πολύφερνων κομμάτων ιδίως της ψευδώνυμης αριστεράς.

Ο εσμός των συμφερόντων και η εμπλοκή των υπερεθνικών μυστικών υπηρεσιών καθόρισαν την μοίρα του τόπου συμπαρασύροντας τον άδολο ενθουσιασμό ορισμένων νέων, να διεκδικήσουν επί ματαίω την πραγματική ακομμάτιστη δημοκρατία, εν μέσω της περιόδου εκείνη, όπου η κοινωνία κόχλαζε.

Τηρουμένων λοιπών των αναλογιών, η πολύπτυχη σφαίρα των ιστορικών γεγονότων, το πολυαιτιοκρατικόν της θεμελίωσης του Πολυτεχνείου ως ιστορικό συμβάν και εκβάν, η επιβουλή του γνήσιου πατριωτισμού των φοιτητών με τις Ελληνικές σημαίες ανά χείρας, προδόθηκαν εν τη γενέσει του εγχειρήματος αυτού και πολλώ δε μάλλον εκ της πολύφερνης μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν, όπου οι δήθεν κατατρεγμένοι, υπό της δικτατορίας, επιμελεία τότε του ΠΑΣΟΚ, μετετράπησαν σε ολιγάρχες δήμιους, πρεσβευτές της κεφαλαιοκρατίας, της σήψης και της διαφθοράς.

Εντούτοις, η ατιμία είναι ότι το Πολυτεχνείο έχει καταστεί αντικείμενο καπηλείας της δήθεν νεωστί επαναστατικής αριστεράς η οποία εν τοις πράγμασι όμως αποτελεί μέρος του πυρήνα του εριζωμένου κατεστημένου, το οποίο εν γνώσει του ποδηγετεί την κοινή γνώμη, εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό, δια της αθέμιτης αποκρύψεως της ιστορικής αληθείας.

Η χρόνια δε συντήρηση του ψεύδους, υπό του συστήματος, πραγματοποιείται, δια της διασποράς ψευδών και αναπόδεικτων ιστορικών στοιχείων, δια της φαιάς και μελαίνης προπαγάνδας,  και πολλώ δε μάλλον δια της διέγερσης των πολιτών, σε αμοιβαία διχόνοια, φανατίζοντας εμπρηστικά τον λαό, με συνθήματα διχοστασίας και ρητορικής μισαλλοδοξίας.

Η χειραγώγηση της φανατισμένης, πνευματικά ευνουχισμένης και απονεκρωμένης από άποψη υγιών αντανακλαστικών κριτικής σκέψης, μάζα, αποτελεί το εργαλείο συντήρησης και διάπλασης ενός μύθου, το οποίο ναι μεν οικοδομείται εις σαθρό και αμμώδες υπόβαθρο, πλην όμως δε αναπαράγεται ως ένας είδος ακατάληπτου «τοτέμ» το οποίο παραδοσιακά αναπαράγεται, καίτοι στερείται οιουδήποτε συμβόλου ή κοινωνικού μηνύματος εις τον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Έτι περαιτέρω, πέραν της θεωρητικής ιστορικής και πολιτικής προσέγγισης, οι επιγενόμενοι πολιτικοί, προερχόμενοι από το σημείο αναφοράς του Πολυτεχνείου, οι ίδιοι κατέστησαν δήμιοι του Ελληνικού λαού, εμπαίζοντας τον, συνθηκολογώντας ως σύγχρονοι κοχλίες με τις «μεγάλες δυνάμεις» τις οποίες καθύβριζαν εκ του ασφαλούς.

Η Ελλάς περιήλθε εις τον σοσιαλιστικό γύψο των Μεγάλων Δυνάμεων, εις τα εθνικά θέματα, καταλύθηκε η δομή του κράτους, παρεισέφρησαν ανθελληνικοί θύλακες οι οποίοι κατακρεούργησαν με μανία παν Ιερό όπως την Ιστορική μνήμη αλλά προεχόντως και κυρίως την Ελληνική γλώσσα, ιδεολογικοποιήσαν ο,τιδήποτε εθνικό, η νοοτροπία αυτή υπό τις πιο ακραίες σύγχρονες παραλλαγές καθολικού αφελληνισμού των πάντων εξικνείται άχρι σήμερον.

Μετά ταύτα, ως προς την εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους, δια της καταβαραθρώσεως κάθε αντικειμενικού αξιοκρατικού κριτηρίου, ηκολούθησαν ανεξαιρέτως την ίδια εθνικά ενδοτική και ανθελληνική και καταστροφική πολιτική άπαντα τα επακολουθήσαντα κόμματα ανεξαιρέτως, παρεκτός ορισμένων φωτεινών προσωπικοτήτων, οι οποίες όμως και αυτές εδιώχθησαν όταν συνετάγησαν προς την ανόρθωση και ανάσταση της Πατρίδας μας.

Τι άραγε τιμάμε, πέραν της συγκεχυμένης ιδεοληψίας, την εμμονή προς τον ανθελληνισμό, την κατάλυση του έθνους κράτους και τον άνευ όρων, δηλονότι τον εκούσιο εξανδραποδισμό μας, προς τα κελεύσματα της προελαύνουσας παγκοσμιοποίησής, τον εθισμός προς την παραχάραξη της αληθείας ή την συνενοχή προς την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

-------------------------------------------------------------

Συνελόντι ειπείν οι ελληνικές σημαίες οι οποίες κράδαιναν τότε αυθόρμητα, ανεπηρέαστα και ακομμάτιστα οι έχοντες εθνική συνείδηση φοιτητές με το σύνθημα, «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», μετετράπηκαν σε άκρατο υλισμό, ενδοτισμό και εσχάτη προδοσία.

 Η χαίνουσα σηψαιμική πληγή της πατρίδας μας θα επέλθει μόνον με βαθεία κριτική ούτως ώστε να σταθούμε εις το ύψος της Ιστορίας η οποία μας έχει αδήριτη ανάγκη, άλλως ήδη είμεθα ευεπίφοροι να αφανιστούμε υπό της αδηφάγου βουλιμίας της Παγκόσμιας ουτιδανοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: