Eπικοινωνία μαζί μας.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Και όμως η Μετά Οθωμανική Ελλάδα πατεί και λειτουργεί πάνω σε νόμους του Σουλτάνου της 7ης Ραμαζάν του 1274 !!!!


 Η μεγαλύτερη κομπίνα είναι το περιβόητο «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»… και το Κράτος δεν λέγετε Ελληνική Δημοκρατία αλλά ΤΑΙΠΕΔ !!!

Το Δημόσιο μάλιστα επιμένει σε όλες τις δίκες και τις διοικητικές διαδικασίες ότι για τις «Νέες Χώρες» το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου επί των προαναφερόμενων εκτάσεων προκύπτει από τον Οθωμανικό Νόμο περί Γαιών της 7ης Ραμαζάν 1274.

Ειδικότερα, στο άρθρο 3 του Οθωμανικού Νόμου προβλέπεται ότι «Δημόσιαι γαίαι είναι οι αγροί, οι λειμώνες, τα λειβάδια, τα θέρετρα, ήτοι αι χειμεριναί και θεριναί βοσκαί, τα δάση και τα παρόμοια, των οποίων η κυριότης ανήκει τω Δημοσίω και παρεχωρούντο υπό της Κυβερνήσεως (…)».

Νέος κίνδυνος για ιδιοκτήτες ακινήτων: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες γίνονται εργαλεία δήμευσης από το Κράτος»!

Αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς - Με οθωμανικούς νόμους !


Νέος κίνδυνος για ιδιοκτήτες ακινήτων: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες γίνονται εργαλεία δήμευσης από το Κράτος»!

Με την πλάτη στον τοίχο μπορεί να βρεθούν ιδιοκτήτες ακινήτων σε εκτός σχεδίου περιοχή καθώς το δημόσιο μπορεί να βρεθεί να σας πάρει το ακίνητο λόγω του… τεκμηρίου κυριότητας και με όπλο το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες!

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, «η επ’ άπειρον επικρεμάμενη δαμόκλεια σπάθη» να διεκδικεί οποτεδήποτε το ακίνητό σας το Δημόσιο, είτε ως δασικό είτε ως ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου βάσει του σχετικού τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του, στις διαδικασίες κατάρτισης των δασικών χαρτών ή του Κτηματολογίου ή σε οποιαδήποτε δικαστική διένεξη…

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, στα ΝΕΑ, με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα το Δημόσιο μπορεί να διεκδικεί «τα πάντα από τους πάντες και για πάντα».

 Δηλαδή μπορεί να διεκδικήσει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο ως δικό του αν ο πολίτης δεν μπορεί να βρει και να επικαλεστεί μετεγγραμμένα συμβόλαια αναγόμενα τουλάχιστον στο 1885 (!) Χοτζέπια και ταπιά…


Έτσι, πρακτικά, όπως λέει, «ουδείς έλληνας ή αλλοδαπός αγοραστής εκτός σχεδίου γης μπορεί να είναι βέβαιος για τα περιουσιακά του δικαιώματα στις εκτός σχεδίου περιοχές της χώρας»…

Οπως επισημαίνουν από την ΠΟΜΙΔΑ, μέσω του τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του Δημοσίου, σε κάθε περίπτωση αμφισβήτησης της ιδιοκτησίας του πολίτη από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία – και ιδιαίτερα τη δασική – ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ερευνήσει και να βρει ιδιοκτησιακούς τίτλους των απωτάτων δικαιοπαρόχων του – αλλά και να αποδείξει τη διενέργεια εκ μέρους τους διακατοχικών πράξεων –, αναγόμενους στον προπερασμένο αιώνα, δηλαδή σε ιστορική εποχή κατά την οποία οι περισσότερες συναλλαγές ήταν προφορικές και, επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν ανήκε καν στο τότε ελληνικό κράτος.

Το Δημόσιο μάλιστα επιμένει σε όλες τις δίκες και τις διοικητικές διαδικασίες ότι για τις «Νέες Χώρες» το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου επί των προαναφερόμενων εκτάσεων προκύπτει από τον Οθωμανικό Νόμο περί Γαιών της 7ης Ραμαζάν 1274.

Ειδικότερα, στο άρθρο 3 του Οθωμανικού Νόμου προβλέπεται ότι «Δημόσιαι γαίαι είναι οι αγροί, οι λειμώνες, τα λειβάδια, τα θέρετρα, ήτοι αι χειμεριναί και θεριναί βοσκαί, τα δάση και τα παρόμοια, των οποίων η κυριότης ανήκει τω Δημοσίω και παρεχωρούντο υπό της Κυβερνήσεως (…)».

Χοτζέπια και ταπιά

Πρακτικά αυτό σημαίνει αναγκαστική αναδρομή κυρίως σε τίτλους του τουρκικού δικαίου (χοτζέπια, ταπιά κ.ά.) διατυπωμένους χειρόγραφα στην αρχαία τουρκική διάλεκτο, η οποία σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο να διαβαστεί ακόμα και από γνώστες της τουρκικής γλώσσας.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο σε περιοχές όπως για παράδειγμα το Κορωπί, όπου η πυρπόληση το 1940 του υποθηκοφυλακείου και των συμβολαιογραφείων εξαφάνισε κάθε περιουσιακό τίτλο, με αποτέλεσμα σωρεία πατρογονικών ιδιωτικών κτημάτων να δηλωθούν στο Κτηματολόγιο ως δημόσια και εξαιτίας της έλλειψης παλαιών τίτλων να κατακυρωθούν ως περιουσία του Δημοσίου (!).

«Περιουσιακή δήμευση»

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο Στράτος Παραδιάς, η ισχύουσα νομοθεσία μετατρέπει το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες σε «εργαλεία δήμευσης ακίνητης περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από το κράτος με το πρόσχημα της μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας ή αποδεδειγμένων πράξεων νομής χρονολογουμένων προ του 1885 (!)».

Η εκκρεμότητα και η λύση

Οπως υποστηρίζουν από την ΠΟΜΙΔΑ, είναι πλέον ανάγκη να δοθεί νομοθετική λύση στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα που υπάρχει στις εκτός σχεδίου περιοχές, χωρίς την οποία είναι αδύνατη η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

Για τον λόγο αυτόν, ζητούν να επεκταθεί άμεσα και στα εκτός σχεδίου ακίνητα η ρύθμιση που έγινε για τα εντός σχεδίου (σ.σ.: άρθρο 4 του Ν. 3127/2003), σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο στις εκτός σχεδίου περιοχές δεν μπορεί να διεκδικήσει ακίνητα μέχρι 2.000 τετραγωνικών μέτρων, αν ο νομέας τους διαθέτει νόμιμο τίτλο δεκαετίας ή καλόπιστη και ανενόχλητη νομή τριακονταετίας.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα επιχειρήθηκε να λυθεί το 2003, επί υπουργείας Βάσως Παπανδρέου, όταν το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού έκανε την προαναφερόμενη ρύθμιση για τα εντός σχεδίου ακίνητα σε όλη τη χώρα, συνέστησε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή Νομικής Μιχάλη Σταθόπουλου, η οποία συνέταξε νομοθετική πρόταση για την επίλυση του προβλήματος με βάση την ύπαρξη δεκαετιών νομίμων και μετεγγραμμένων τίτλων στο όνομα του πολίτη, ή την πάροδο τριακονταετίας χωρίς τίτλους αλλά με αδιάλειπτη καλόπιστη νομή, αποκλείοντας κάθε καταπατητή δημόσιας έκτασης.

Ο σχεδιασμός ωστόσο δεν προχώρησε.

Από την ΠΟΜΙΔΑ ζητούν να επεκταθεί η πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής και για τα ακίνητα στις εκτός σχεδίου περιοχές,  και το Δημόσιο να μην μπορεί να τα διεκδικήσει εάν ο νομέας τους:

α) νέμεται, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, αδιαταράκτως για δέκα (10) έτη το ακίνητο, με νόμιμο τίτλο από επαχθή αιτία, υπέρ του ιδίου ή του δικαιοπαρόχου του, που έχει καταρτιστεί και μεταγραφεί μετά την 23.2.1945, εκτός εάν κατά την κτήση της νομής βρισκόταν σε κακή πίστη, ή

β) νέμεται, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, το ακίνητο αδιαταράκτως για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ετών, εκτός εάν κατά την κτήση της νομής βρισκόταν σε κακή πίστη.

Πηγή : pronews.gr

Τι είναι το ΤΑΙΠΕΔ…. για τα κορόιδα των ελλήνων που στήριξαν τα μνημονιaκά κόμματα που ξεπούλησαν την χώρα … Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΟΤΑΜΙ… κ.α ;;;


 Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είναι εταιρεία που ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (γνωστό ως Υπερταμείο), η οποία δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται, σύμφωνα με τον Ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α). Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (Ν. 3986/2011), το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Χαρτοφυλάκιο

Στο Ταμείο έχουν ήδη μεταφερθεί τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν περιληφθεί στα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, τα οποία συνοψίζονται σε τρεις κατηγορίες: Αξιοποίηση Γης, Υποδομές, Εταιρικό Χαρτοφυλάκιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά Λιμάνια ,Αεροδρόμια-είσπραττει υπέρ του Μνημονίου και της Ε.Τ όλα τα χρήματα από τα μουσεία –αρχαιότητες τα οποία έχουν περιέλθει στην περιουσία των νταβαντζήδων του ελληνικού έθνους ,στο Δ.Ν.Τ & Την Ε.Κ.Τ !!

Και ‘όπως λέει ο συνταγματολόγος κος. Γιώργος Κασιμάτης… Εγκληματικός οργανισμός» το ΤΑΙΠΕΔ.

«Εγκληματικό οργανισμό» αποκάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ ο συνταγματολόγος και καθηγητής της Νομικής Σχολής, Γεώργιος Κασιμάτης, και πρόσθεσε ότι η φράση του δεν συνιστά περιύβριση αρχής, καθώς η σύσταση και οι αρχές λειτουργίας του, που θεσπίστηκαν με τον νόμο 3896/2011 κατ’ εφαρμογήν του Μνημονίου, έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, αλλά και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Η τοποθέτηση-καταπέλτης έγινε στη συνέντευξη Τύπου που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, το Δίκτυο Φίλοι της Γης και η Πρωτοβουλία Πολιτών και ήταν -στην ουσία- η αφετηρία της κίνησης για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία καλούνται να πάρουν σαφή θέση όλα τα κόμματα.

«Είναι το όργανο με το οποίο αυτοκτονεί το Ελληνικό Δημόσιο», παρατήρησε ο Γιώργος Χριστοφορίδης από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και τόνισε ότι με τον θεσμό του ΕΣΧΑΔΑ ανατράπηκε η πολεοδομική νομοθεσία στο όνομα των επενδύσεων.

Διαχειρίζεται δημόσια «φιλέτα»1,3 τρισ. ευρώ!

Στην πράξη το ΤΑΙΠΕΔ διαχειρίζεται δημόσια «φιλέτα» συνολικού ύψους 1,3 τρισ. ευρώ!

«Το ποσό δεν έχει εγγραφεί ποτέ στο ενεργητικό του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί θα αρκούσε, για να υπερκαλυφθεί το δημόσιο χρέος», αποκάλυψε ο δικηγόρος Π. Πολιτόπουλος, που δραστηριοποιείται για τη διάσωση του Ελληνικού.

Με βάση τον ιδρυτικό νόμο, στο Ταμείο εντάσσεται μόνον η ιδιωτική περιουσία, αλλά αρκεί μια υπουργική απόφαση για να επεκτείνει τη δράση του σε ακίνητα εθνικής σημασίας, οικολογικού ενδιαφέροντος, ακόμα και μνημεία.

Καταλάβατε λοιπόν ότι ο Λαοπρόβλητος έντιμος πρωθυπουργός της αποικίας Κυριάκος Μητσοτάκης σας έπεισε ότι η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια και ευημερεί ;;;

Σας συνιστούμε λοιπόν να συνεχίσετε Πρωί-Μεσημέρι- Βράδυ, το ΣΑΝΟ να είναι σε αυξημένη δόση…

Οθωμανικά «κτηματολόγια»…

Για Λήμνο, Ρόδο, Κως, Λέσβο, Σαμοθράκη, Χίο, Κρήτη κ.α

Με δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, παρουσιάζει κτηματολογικά έγγραφα -από τα Οθωμανικά Αρχεία- που αφορούν ελληνικά νησιά και συμπεριλαμβάνονται σε 324 βιβλία και αφορούν τα έτη 1847 και 1912.

Στα βιβλία υπάρχουν πληροφορίες για την επαρχία, το χωριό, την γειτονιά, το μέγεθος, την ημερομηνία κτήσης, το όνομα του ιδιοκτήτη κ.α. κάθε ακίνητου.

«Τα αρχεία που χρονολογούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία για τα νησιά που η Ελλάδα μετέτρεψε σε αποθήκες όπλων -κατά παράβαση των συμφωνιών ενώ θα έπρεπε να τελούν σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς- σώζονται στην Τουρκία. Στα αρχεία του Κτηματολογίου υπάρχουν 721 κτηματολογικά βιβλία που ανήκουν στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 324 ανήκουν στα νησιά και καλύπτουν τα έτη μεταξύ 1847 και 1912» αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας του αρχείου Χακί Σαχίν, για το περιεχόμενο αλλά και το πως μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Στα Οθωμανικά Αρχεία υπάρχουν κτηματολογικές πληροφορίες για Λήμνο, Ρόδο, Κως, Λέσβο, Σαμοθράκη, Χίο, Κρήτη κ.α.

Τα αρχεία είμαι προσβάσιμα για έρευνα σε Τούρκους και ξένους ερευνητές.

 Όπως λέει ο επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας, οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα μπορούν να υποβάλουν αίτηση -συμπληρώνοντας σχετική φόρμα- προκειμένου να γίνει η απαραίτητη έρευνα από το προσωπικό και να λάβουν τα έγγραφα που θέλουν. «Ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν στο ίδρυμά μας για τα νησιά τα τελευταία 10 χρόνια είναι 95» είπε ο Σαχίν.

              Καλά μυαλά…. Γ.Μ                 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: