Eπικοινωνία μαζί μας.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε , Πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης Κοπής Βασιλόπιτας και Τιμητικών Διακρίσεων στο πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ LINES στον Πειραιά την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.

                            

                      

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                               Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 2023

 

Πραγματοποιήθηκε από την «Διεθνή Ένωση Κρητών Δημοσιογράφων& Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στο πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ LINES στον Πειραιά η εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας και τιμητικών διακρίσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε, τα μέλη της ,και τους Καλεσμένους υποδέχτηκαν εκ μέρους του Δ.Σ της ΑΝΕΚ LINES η υπεύθυνη Υπεύθυνη Χορηγιώνκα. Άννα Νικολακάκη , ο πλοίαρχος κος Μανώλης Σέγκος , ο Ύπαρχος κος. Φραγκίσκος Μαυρογιαννάκης , και ο Διευθυντής ξενοδοχειακής φιλοξενίας του πλοίου «Αρχιθαλαμηπόλος « κος Νικόλαος Μεντής.

 Ό πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε με τα μέλη του Δ.Σ Β’ Αντιπρόεδρο κο Νικόλαο Μπιμπάκη , την Γ.Γραμματέα κα. Μαρία Πολάτου , την Ταμία κα. Χαρίκλεια Πυθαρούλη, τον υπεύθυνο δημοσιών Σχέσεων κο. Παναγιώτη Δρόσο και τα μέλη της επιτροπής Δημοσιών σχέσεων κα. Κατερίνα Βάζου, και τους κυρίους Μπεχράκη Νεκτάριο, Αλατσάκη Γεώργιο, Γρηγόριο Βερριώτη, Θωμά Τσιρογιάννη & Γιώργο Πρωτοψάλτη φρόντισαν να τακτοποιηθούν οι καλεσμένοι μας στους χώρους του σαλονιού του Πλοίου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παραδοσιακά κάλαντα με τους Κρητικούς καλλιτέχνες Δημήτρη Χριστοδούλου «Λύρα τραγούδι» τον Αλέξανδρο Μασσάρο «Λαγούτο-τραγούδι» και την χορωδία που την αποτελούσαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του πολιτιστικού συλλόγου «Αιολίδα» με τον δραστήριο πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο Άγγελο Τσαγδή.





Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι  της Μητροπόλεως Πειραιά και του Μητροπολίτη κ.κ.Σεραφείμ , Αρχιμανδρίτης  κ.κ.. Ιάκωβος με τον Πατέρα κο. Τζανουδάκη Χρήστο ευλόγησαν την βασιλόπιτα και απηύθυναν χαιρετισμό εκ’ μέρους του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Χαιρετισμό επίσης έκανε εκ μέρους το Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΚ LINES η κα. Άννα Νικολακάκη Υπεύθυνη Χορηγιών.







 Εκ μέρους του Υπουργείου Δημοσίας τάξεως, Χαιρετισμό έκανε ο επίτιμος αρχηγός της ΕΛ-ΑΣ και τώρα Γ. Γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας τάξεως κος. Μιχάλης Καραμαλάκης.





Ό πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε κος Γεώργιος Μοσκοβίτης πριν την καθιερωμένη ομιλία και την απονομή των τιμητικών διακρίσεων  ,κάλεσε τον Πλοίαρχο κο. Μανώλη Σέγκο ,εκ μέρους του Δ.Σ και των μελών της Ένωσης και του δώρισε την εικόνα  του Αγίου Νικολάου με τις ευχές όλων για καλά ταξίδια ,υγεία & Δύναμη.

 

Στην συνέχεια ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε

Α) ό Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ‘Β’ οι τιμητικές αυτές διακρίσεις θα δοθούν κατ’ ιδίαν σε ειδική αποστολή των μελών της ΔΙ.ΕΚ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε σε ταξίδι στην Αίγυπτο την 25η Μαρτίου του έτους 2024.

 

Β)  ο κος. Γιώργος Σγουράκης - Δημοσιογράφος και Ιδρυτής του Τηλεοπτικού αρχείου Κρήτης και τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβε αντί αυτού λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας , ο γιός του Στέλιος Σγουράκης.


Γ)  ο κος. Ρουσσέτος Παναγιωτάκης Ζωγράφος –Δημοσιογράφος & Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης μας ,ο οποίος ήταν παρών και  αρκετά συγκινημένος, παρέλαβε από τον πρόεδρο κο. Γεώργιο Μοσκοβίτη και τον Β’ Αντιπρόεδρο κο. Νικόλαο Μπιμπάκη τις τιμητικές για αυτόν διακρίσεις.


Τον λόγο στην συνεχεία πήρε ο πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε κος. Γεώργιος Μοσκοβίτης ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε για τον σκοπό της Ίδρυσης της νέας αυτής Ένωσης αλλά και την διεθνή επικύρωση κατ’ άρθρο και παραγράφους του καταστατικού της ΔΙ.ΕΚ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε από το νομικό τμήμα του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης και αποτελεί πρωτοπορία Πανελλαδικά.

 


Αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα επαγγέλματα στα Μ.Μ.Ε της Χώρας μας ,και ειδικά με την μείωση των Μ.Μ.Ε  αλλά και του Έντυπου τύπου και την αύξηση της ανεργίας των συναδέλφων.

 

Η επόμενη αναφορά στην ομιλία του ήταν , για τους παρακρατικούς μηχανισμούς  παραπληροφόρησης των πολιτών , που γίνεται εσκεμμένα από τα Μ.Μ.Ε και την πολιτεία, κατατάσσοντας την χώρα μας στην χειρότερη βαθμίδα πληροφόρησης Παγκοσμίως . 

 

Πρότεινε δε τον μήνα Σεπτέμβριο του 2024 να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε «Διεθνές Συνέδριο τύπου των Μ.Μ.Ε» στην Κρήτη στα Χανιά, και αν είναι δυνατόν να παραχωρηθεί από την ΑΝΕΚ  LINES το Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων της και ταυτόχρονα να υπάρχει και «Διεθνής Έκθεση του Κρητικού Τύπου» & Έκθεση του Μουσείου Ραδιοφωνίας .

Για τα προαναφερόμενα για το 2024 θα υπάρξουν συναντήσεις με το Δ.Σ της ΑΝΕΚ LINES και την Περιφέρεια Κρήτης ,και θα κατατεθούν επίσημα αιτήματα χορηγίας για την πρόταση του Δ.Σ της ΔΙ.ΕΚ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε εντός του έτους του 2023.

Τελειώνοντας, ευχαρίστησε την Ναυτιλιακή Εταιρεία της ΑΝΕΚ LINES για την ευγενική χορηγία της εκδήλωσης και τίμησε την κυρία Άννα Νικολακάκη, για την αμέριστη βοήθεια της στην υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

 

 Επίσης ευχαρίστησε τον πλοίαρχο κο. Μανώλη Σέγκο, τον Ύπαρχο κο.Φραγκίσκο Μαυρογιαννάκη, και τον Διευθυντή της  ξενοδοχειακής φιλοξενίας του πλοίου «Αρχιθαλαμηπόλο « κο Νικόλαο Μεντή και το πλήρωμα  για την φιλοξενία τους.   




Ακολούθησε η κλήρωση των δύο φλουριών της βασιλόπιτας προσφορά της ΑΝΕΚ LINES ,που το πρώτο ήταν ένα ταξίδι Πάτρα-Ιταλία-Πάτρα για δύο άτομα με καμπίνα Α’ θέσεως  και ήταν το Νο.99, και τυχερός ήταν ο κος. Τράπαλης Γιάννης ,και το δεύτερο ταξίδι Πειραιάς –Κρήτη-Πειραιάς με καμπίνα Α’ θέσεως το Νο 20, και τυχερή ήταν το μέλος του χορευτικού συγκροτήματος κα. Μπάγια Χρυσούλα.

Τα χαρτάκια με τα  νούμερα για τα φλουριά, τράβηξαν τα εγγόνια του Προέδρου, ο 8χρος Γιώργος και η 6χρονη Μαρία.

 

Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα  από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Αιολίδα» που κατενθουσίασε τους Παρευρισκόμένους, και το μουσικό μέρος της εκδήλωσης είχε ο Δημήτρης Χριστοδούλου «Λύρα Τραγούδι « & Ο Αλέξανδρος Μασσάρος «Λαγούτο Τραγούδι» .

 


Όλη η εκδήλωση μας έγινε με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ LINES και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας τους Ευχαριστεί Θερμά.


                                    

Η Πεντανόστιμη βασιλόπιτα που μοιράστηκε σε 250 άτομα που έδωσαν το παρόν τους ήταν προσφορά των Φούρνων Βαμβουκάκη στο Ηράκλειο των Αδελφών Κώστα & Νίκο Βαμβουκάκη.

Η ΑΝΕΚ LINES που ήταν ευγενικός χορηγός της εκδήλωσης μας εκτός από την φιλοξενία προσέφερε σε όλους τους καλεσμένους μας κρητικές παραδοσιακές νοστιμιές με καλστούνια ,μαραθοπιτες ,τυρί παξιμάδια τσικουδιά και πολλές ευχές για ευτυχισμένη και δημιουργική χρόνια.

Σημείωση : Λόγω της κακοκαιρίας και ευρισκόμενοι εκτός της Αττικής, δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν  ο Α’ Αντιπρόεδρος κο. Κωσταντίνος Σκαφίδας &

 ο Έφορος κος. Νικόλαος Γιάνναρης αλλά και αρκετοί καλεσμένοι μας που είχαν δηλώσει την παρουσία τους. 

 

                            Και του Χρόνου….. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

                                 

                                            Για το Δ.Σ                                                

      Η Γ. Γραμματέας &                                   Ο Υπεύθυνος  Δημοσίων Σχέσεων 

 

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

           Μαρία Πολάτου                                            Παναγιώτης Δρόσος

                      

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑ& ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ & ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

-Κ.Κ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β'


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: