Eπικοινωνία μαζί μας.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Έστειλε μήνυμα στον Κυριάκο από τα Ανώγεια…. ότι τον τελειώνουν…..!!!!!

 Aπό την Κρήτη ο πρώην πρωθυπουργός τελείωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μια και καλή τονίζοντας με έμφαση ότι η αποτυχημένη θητεία του νυν αρχηγού της Ν.Δ φτάνει στο τέλος της , γνωρίζοντας ήδη το αποτέλεσμα που θα έλθει στις επικείμενες εκλογές για το κόμμα της Ν.Δ  και φωτογραφίζοντας την αλλαγή στην ηγεσία του Ιστορικού κόμματος.

                              

Η Όλγα Κεφαλογιάννη θα είναι η επομένη υποψήφια και σίγουρα νικήτρια για την διεκδίκηση της ηγεσίας της Ν.Δ στην προεδρεία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πριν μερικές ημέρες ο πρώην Κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ν.Δ κος. Αντώναρος , επί Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκε στην γυναικεία παρουσία στην ηγεσία της Ν.Δ μετά, το Βατερλό που έρχεται από την Κάλπη ,όποτε και αν αυτές στηθούν !!!!!!

----------------------------

«Μαστίγιο» Κ.Καραμανλή κατά Κ.Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Αντιδημοκρατικές & παράνομες πέρα από κάθε όριο πολιτικής ανοησίας»

 «Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου»………..

Ανώγεια: 10 χρόνια από το θάνατο του Ι. Κεφαλογιάννη.

Εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ανωγειανού πολιτικού κι επιστήμονα, Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη που σφράγισε με έργο του μεγάλα αναπτυξιακά έργα τόπου, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στα Ανώγεια ο ομώνυμος δήμος, στο θέατρο «Νικος Ξυλουρης».

«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ήταν ένας άκαιρος άνθρωπος, ευθύς, ντόμπρος και αληθινός.

 Ήταν ένας ντόμπρος άνθρωπος, όταν πίστευε κάτι το πίστευε με βάθος.

 Όταν θύμωνε, σκοτείνιαζε ο ουρανός, όταν χαιρόταν φωτιζόταν το πρόσωπό του», ανέφερε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της ομιλίας του, «δεν ήταν εύκολος άνθρωπος, είχε ισχυρές αντιλήψεις που υπερασπιζόταν παθιασμένα», πρόσθεσε.

-------------------

Από τα Ανώγεια, στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση εναντίον της κυβέρνησης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, για το ζήτημα των υποκλοπών και ζήτησε «κάθαρση» του πολιτικού τοπίου.

Επικαλούμενος αναφορές αλλά και πεποιθήσεις του Ι. Κεφαλογιάννη ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζήτησε να πέσει άπλετο φως, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

“Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

                    

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν.

 Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”.

Μάλιστα η παρέμβαση αυτή του Κώστα Καραμανλή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα ότι έγινε σε εκδήλωση που αφορούσε τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, καθώς η Όλγα Κεγαλογιάννη, είναι μία από τους μνηστήρες για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ηγεσία μετά τις εκλογές.

Χαρακτηριστική είναι η μαντινάδα που είπε στο τέλος της ομιλίας του απευθυνόμενος ουσιαστικά στον Κ.Μητσοτάκη:

Αντί επιλόγου:

« Άλλο το να ΄σαι αετός

και άλλο να τον κάνεις.

Άλλο το να θωρείς κορφές

και άλλο να τις φτάνεις».

               «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ»

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών στη διάρκεια της ομιλίας του, τονίζοντας τι πρέπει να πέσει άπλετο φως για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

 Είπε χαρακτηριστικά:

Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο.

Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη.

Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως.

Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα.

 Φως λοιπόν!

Άπλετο φως!

Το μπλοκ Καραμανλή & Σαμαρά μέσα στην Ν.Δ γνωρίζει πολύ καλά και το τι συμβαίνει ήδη στο κόμμα της Ν.Δ, και την δυσαρέσκεια που υπάρχει αυτή την στιγμή στο Ιστορικό κόμμα…..

Με λίγα λόγια «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» τον  Κυριάκο Μητσοτάκη !!!

-----------------------------------

                Ποιος ήταν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

                

Σε ηλικία 79 ετών, 20/01/2012 έφυγε από την ζωή ,ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, πατέρας της βουλευτού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης διετέλεσε βουλευτής Ρεθύμνου επί 49 χρόνια, από το 1958 έως το 2007.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6/12/1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής.

Τα χρόνια της γερμανικής κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση.

Το 1958, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, με την οποία επανεξελέγη το 1961 και το 1963, περίοδο κατά την οποία ήταν γραμματέας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974), ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπήρξε εκ των ιδρυτών της οργάνωσης ''Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα'', με συνέπεια την παραπομπή του στο στρατοδικείο.

Στη Μεταπολίτευση πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και, το 1976, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη, τον Μάιο του 1980.

Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989, διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και με απόφασή του οδηγήθηκαν στην πυρά οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, που σχηματίστηκε τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και η διαφωνία του με τις αποφάσεις για ανάθεση της προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ συνετέλεσε στην πρόωρη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας.

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ακολούθησε ανέλαβε υπουργός Τουρισμού και άνευ χαρτοφυλακίου, με αρμοδιότητα τα θέματα της Κρήτης.

 Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991, παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού -κατά την κυβέρνηση υπήρξε αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη- γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν θέλησε να συνεργήσει στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που θα κατέστρεφαν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας.

 Επανήλθε στο κυβερνητικό σχήμα, τον Δεκέμβριο του 1992 ως υπουργός Εσωτερικών.

Το Φεβρουάριο του 2006, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον τοποθέτησε ειδικό σύμβουλό του και στις εκλογές του 2007 σταμάτησε να πολιτεύεται, καθώς την έδρα στο νομό Ρεθύμνης διεκδίκησε η κόρη του Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το Σεπτέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία, επειδή είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο την κατάθεσή του σχετικά με κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε.

Μετά την απόφαση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του άτυπου συμβούλου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο.

 Τον Δεκέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για το ίδιο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Ήταν έγγαμος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες, την Όλγα, την Χριστίνα και την Δανάη.

 

   



Δεν υπάρχουν σχόλια: