Eπικοινωνία μαζί μας.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

΄΄Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης ΄΄ 6η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού….

24 Ιουλίου 2019 » Έκθεση Ιστορικού φωτογραφικού υλικού
& Τιμητικές διακρίσεις – Gala στο Κέντρο «Αναδρομές».
 25 Ιουλίου 2019  » Συνέδριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηράκλειου.
Φώτο-ρεπορτάζ : Γεώργιος Δ. Μοσκοβίτης
Μεγάλοι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού , Ιεράρχες , Επιχειρηματίες ,και άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου ήταν εκεί !!!




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2019 στο κοσμικό Κέντρο « Αναδρομές » στις Κάτω Αρχάνες η 6η συνάντηση των διαπρεπών Ελλήνων του εξωτερικού κατόπιν πρωτοβουλίας  του Οργανισμού ΄΄Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης ΄΄ που με την ακούραστη και δραστήρια πρόεδρο του, Δημοσιογράφο κα. Μαίρη Ρυσσάκη έχει καταφέρει για 6ή φορά το ακατόρθωτο !!!

Κάθε χρόνο έρχονται και καινούργια πρόσωπα επιφανών Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού και όχι μόνο στην μάνα πατρίδα και το διήμερο αυτό ίσως αποτελεί το πιο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της πατρίδας μας .

Η 6η αυτή συνάντηση είχε πολλά να διδάξει σε επιστημονικό επίπεδο αλλά και να ανταλλαγούν πολλές ιδέες για το μέλλον της ταλαιπωρημένης πατρίδας μας.
                                   
Τους καλεσμένους καλωσόρισε κατασυγκινημένη η δραστήρια πρόεδρος του Οργανισμού ΄΄Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης Δημοσιογράφος κα. Μαίρη Ρυσσάκη και στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  κ.κ. Ειρηναίος ευλόγησε την 6η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού….

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε διαπρεπείς επιστήμονες , αλλά και Επιχειρηματίες καθώς επίσης και σε εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Τα τιμώμενα πρόσωπα στην 6η Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ήταν :
Α) ο καθηγητής Ορθοπεδικής Χειρουργικής κύριος Παναγιώτης Γιαννούδης .
Β) ο καθηγητής Καρδιαγγειακός χειρουργός κύριος Αυξέντιος Καλαγκός.


Γ) ο καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας με εξειδίκευση στην εξωσωματική κύριος Κωνσταντίνος Πάντος.

Δ) ο καθηγητής Μηχανικής υποστήριξης χειρουργός καρδιάς και Θώρακος κύριος Θεμιστοκλής Χαμογιωργάκης .

Ε) ο πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου "Ξενοφών Λαμπράκης από το Ουζμπεκιστάν.



Από τον κλήρο της Ορθοδοξίας τιμήθηκαν οι :

 Α)  Ο Μητροπολίτης κ.κ Κλεόπας της Βοστώνης «Διευθυντής της Ελληνικής παιδείας στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη της Βοστώνης ».


Β) Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ.κ Μύρωνας Κτιστάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόξενο της Ελλάδος στην Ν. Ζηλανδία κο. Γιώργο Νεονάκη.

Γ) Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ.κ.Ναθαναήλ Συμεωνίδης.

Από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών τιμήθηκαν οι:
       A)   Η κυρία Inna Sheft καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών πολιτισμού και παράδοσης  στο πανεπιστήμιο της Μόσχας .

                               B)    Ο Ηθοποιός κος.Χριστόφορος Παπακαλιάτης.  

Από τον επιχειρηματικό τομέα τιμήθηκε ο κύριος Μανώλης Φακουκάκης «Διευθυντής Έρευνας ανάπτυξης & Τεχνολογίας – χημικός μηχανικός .

Ο κύριος Μιχάλης Μπούσης επιχειρηματίας με αλυσίδα καταστημάτων Super Market που σήμερα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της αγαπημένης μας Ομάδας του Ο.Φ.Η.
Σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω μια ιδιαίτερη βαρύτητα Αθλητική και  συναισθηματική αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον σεμνό και ευαίσθητο άνθρωπο και να ανταλλάξουμε απόψεις και όνειρα για τον Ο.Φ.Η.


                                






Είχα την τιμή να του παραδώσω όλη την Ιστορία του Ό.Φ.Η σε μια αποκλειστική μου φωτογραφία του 1986 την πρώτη ενδεκάδα  της πρώτης εξόδου στα ευρωπαϊκά σαλόνια που παρατάχθηκε στο στάδιο της Χάιντουκ στο Σπλίτ της Γιουγκοσλαβίας.

Έγραψα στην σελίδα μου στο Facebook με πολύ μεγάλη συγκίνηση:

Δώρο στον Καπετάνιο του Ο.Φ.Η κο.Μιχάλη Μπούση ,η πιο σημαντική Φώτο της Ιστορίας του Ο.Φ.Η στο Γήπεδο της Χάϊντουκ στο Σπλίτ της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας στις 1 Οκτώβριου 1986.
Το κρητικόπουλο ο γιός μου Δημήτρης Γ.Μοσκοβίτης για 5 συνεχή χρόνια ήταν η μασκότ της Ομάδος σε όλους σχεδόν τους αγώνες που έδινε η ομάδα μας εντός και εκτός έδρας (Βλέπε Παναθηναϊκο, Α.Ε.Κ, ΠΑΟΚ) κ.α  ,καθώς επίσης και στον τελικό του κυπέλου Ελλάδος μαζί με την σημερινή λυράρισα  κόρη του Μιχάλη Κουκακη , Στέλλα Κουκάκη.   
Ο Δημήτρης μας έφυγε από την ζωή στις 15 Ιουλίου του 2018 σε ηλικία 43 ετών, φέροντας και παίρνοντας μαζί του το αγαπημένο του κασκόλ του Ό.Φ.Η .

Στην μνήμη του Δημήτρη μου και στα όνειρα του για ένα Ό.Φ.Η ,αντάξιο της Ιστορίας του και της συνέχειας του , ήταν χρέος τιμής ο νέος ιδιοκτήτης του να έχει την Ιστορία του Ο.Φ.Η σε μια φωτογραφία στο γραφείο του στην Αμερική, την οποία με πολύ συγκίνηση παρέλαβε ανακοινώνοντας τα μελλοντικά σχέδια του για την ΟΜΑΔΑΡΑ μας.
Είναι μεγάλη τιμή για έμενα που αυτή η Ιστορική φωτογραφία έφτασε στα χέρια του κου Μιχάλη Μπούση ,και η ίδια Φώτο κοσμεί τα γραφεία του Ο.Φ.Η για πολλά χρόνια τώρα.
Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης «»  25/7/2019







Ο Γιώργος Μοσκοβίτης, δημοσιογράφος και γνωστός φίλαθλος εκτός έδρας, στην ιστορία του συλλόγου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις του ΟΦΗ βρισκόταν πολύ κοντά στην ομάδα την δεκαετία του ’80 και είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την ομαδάρα που είχε δημιουργήσει ο Ευγένιος Γκέραρντ.
Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που τράβηξε με τον φωτογραφικό του φακό και την πρώτη, “ευρωπαϊκή” ενδεκάδα.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΦΗ καθώς ο Ηρακλειώτης δημοσιογράφος Γιώργος Μοσκοβίτης του δώρισε μια συλλεκτική φωτογραφία.: Την 1η Οκτωβρίου 1986 ο ΟΦΗ αντιμετώπισε στην Κροατία την πανίσχυρη, τότε, Χάιντουκ Σπλιτ στην ρεβάνς του 1-0 του Ηρακλείου γνωρίζοντας την ήττα – αποκλεισμό με 4-0. 
Ωστόσο, είχε αρχίσει να φαίνεται η προδιαγεγραμμένη – για τα επόμενα χρόνια – πορεία του club.

Ο Μιχάλης Μπούσης πήρε ως δώρο μια φωτογραφία με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΟΦΗ και μεταξύ των έντεκα βρίσκεται και ο Γιάννης Σαμαράς που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κάλεσε να έρθουν μαζί του όλα τα στελέχη του συλλόγου που βρέθηκαν στις Αρχάνες δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι όλοι μέσα στην ομάδα είναι μια οικογένεια.

Την Μαίρη Ρυσσάκη πλαισίωνε με την παρουσία της σαν συν- παρουσιάστρια της εκδήλωσης  η γνωστή Ηθοποιός Ελένη Φιλίνη ,και το καλλιτεχνικό μέρος είχαν οι Βασίλης Σκουλάς ,Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Ηλίας Παλιουδάκης
Χόρεψε το Κρητικό συγκρότημα του ομίλου Παπαδωκώστα , Ποντιακό συγκρότημα και η έκπληξη της βραδιάς χορεύτρια από το Ουζμπεκιστάν.









Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και παρέδωσαν τιμητικές διακρίσεις οι κύριοι :
Mανώλης Βεληβασάκης πρώην πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής .

Αντώνης Τσουρδαλάκης πρώην πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Αυστραλίας .
Γιώργος Μαριδάκης πρόεδρος Παγκρήτιας  Ένωσης Αθηνών.

Την Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση των Μ.Μ.Ε  εκπροσώπησαν, Ο υπογράφων Γιώργος Μοσκοβίτης με τα μέλη ,Νίκο Παπαδάκη , Mανώλη Βεληβασάκη, Στέλιο Βανταράκη, Νίκο Μπιμπάκη , και ο Βασίλης και Παναγιώτης Δρόσος .
Νίκος Παπαδάκης , Γιώργος Μοσκοβίτης
Μαρία Πολάτου
Ο Ηθοποιός Νίκος Βερλέκης με τον Γιώργο Μοσκοβίτη
   Το μήλο κάτω από την μηλιά .....ο τζουνιορ Βασιλάκης Δρόσος πιστός στα βήματα του 
Παπού και του πατέρα του

Η επόμενη ημέρα : 25 Ιουλίου 2019  στο Συνέδριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηράκλειου έκρυβε πολύ συναίσθημα , όνειρα για μια καλύτερη ΕΛΛΆΔΑ από επιστήμονες με επιχειρήματα αλλά και προβληματισμούς !!!                        
                                    


















Μέσα σε συγκίνηση και με πολύ αγάπη και πάθος αλλά και σχέδια για την μάνα Ελλάδα αναφέρθηκαν όσοι παρευρέθηκαν σε αυτό το συνέδριο.

Μίλησαν για επιχειρηματικά σχέδια που χρειάζονται να γίνουν στην χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο χωρίς την γραφειοκρατία που υπάρχει αλλά και για την απαξίωση των πολιτικών που τόσα χρόνια δεν δίνουν το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν με την εθνική ψήφο τους, να καθορίζουν και αυτοί την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα…


Ευελπιστούν η νέα κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιτέλους να δώσει την έγκριση για το πολυπόθητο αγαθό της ψήφου στους απόδημους Έλληνες.


Σημείωση Γ.Μ »  ΈΛΠΙΖΩ πραγματικά η νέα κυβέρνηση να κάνει πράξη την υπόσχεση που έχει δώσει προεκλογικά για την ψήφο στους Έλληνες όπου γης …….
φίλοι μου κρατήστε μικρό καλάθι όμως !!!!  
Κάτι μέσα μου λέει ότι τίποτα δεν χαρίζεται από κανέναν κυβερνώντα χωρίς όρους και ανταλλάγματα………. ο Θεός να με βγάλει ψεύτη !!!!

« Επίσης δεν θέλω κάν , να αναφερθώ σε όλους αυτούς που (έλαμψαν)… δια της απουσίας τους, απαξιώνοντας την  6η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού….»
  
Το επόμενο ραντεβού των αποδήμων Ελλήνων ίσως πραγματοποιηθεί στους Δελφούς τον Ιούλιο του 2020.

Σε αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω δημόσια της ευχαριστίες μου στην  πρόεδρο του Οργανισμού ΄΄Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης ΄΄ ακούραστη Δημοσιογράφο κα. Μαίρη Ρυσσάκη που και εφέτος κατάφερε να συγκινήσει με το πάθος της και την αγάπη της για τον άνθρωπο που προσφέρει και μεγαλουργεί μακριά από την πατρίδα.

Θερμά συγχαρητήρια που κατάφερες με επιτυχία για 6ή φορά το ακατόρθωτο !!!




Την αγάπη μου και την εκτίμηση μου Μαίρη Ρυσσάκη.
Γέωργιος Δ.Μοσκοβίτης
Ηράκλειο 26 Ιουλίου 2019
















Δεν υπάρχουν σχόλια: