Eπικοινωνία μαζί μας.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Και Πινόκιο… και Κωλοτούμπας και Μεσίτης ….κοινός Σίχαμα !!!

ΕΣΥ»» Ντόναλντ Τράμπ δεν ήξερες δεν ρώταγες ;;;;
Δημοσιογράφος ξεβρακώνει τον Τσίπρα που κάνει την μεγαλύτερη και γονατιστή ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ του αιώνα… !!!
ΕΣΥ ηλίθιε Έλληνα.. που έχεις γίνει ένα σώμα με τον καναπέ σου αναρωτιέσαι ακόμα γιατί το ΟΧΙ σου το έκανε ΝΑΙ στην Μέρκελ και στον Σόϊμπλε ;;;

Στημένη ερώτηση και παγίδα !!
O Tραμπ χρησιμοποίησε τον δημοσιογράφο του FOX News Tζον Ρόμπερτς (στην κεντρική φωτό με τον Τραμπ)για να εκτελέσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο δημοσιογράφος θύμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την δήλωσή του«» η EΡΩΤΗΣΗ στον Τσίπρα που τον ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ !
Τον Μάρτιο του ’16 είχατε πει για την πιθανολογούμενη προεδρία του Τραμπ μακάρι να μη συμβεί αυτό το κακό.
Τώρα μετά την συνάντηση τι λέτε;»
«» Το Ακούει ο Τραμπ και παγώνει ,και στην συνέχεια  διακόπτει τον δημοσιογράφο και ρίχνει την ρουκέτα του σαν αφελής ..
 «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν την συνάντηση» !
Αμέσως μετά αρχίζει η νέα παράσταση του Πινόκιο σε ρόλο πλέον Μεσίτη…. και ειδικά για το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της Μεσογείου που έχει επάνω και πειραματόζωα και δεν είναι άλλο από την ΚΡΗΤΗ….

    ·Στόχος των Αμερικάνων αποτελεί πλέον η  πιθανότητα δημιουργίας δεύτερης βάσης στην Κρήτη και εξετάζεται σοβαρά από την Ουάσιγκτον και επειδή είμαστε καλά παιδιά και υπάκουα  θα γίνει και η αναβάθμιση των ελληνικών F-16

·      Πρωταρχικός όμως σκοπός η βάση της Σούδας , και αυτο κυριαρχεί  στον αμερικανικό Τύπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει το CNBC, η Ουάσιγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή και δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη….
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυο ηγέτες συζήτησαν την επέκταση της συμφωνίας για τη χρήση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στη Σούδα και την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16.
Η βάση διαδραματίζει κρίσιμο, στρατηγικό ρόλο στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό
«» …
Τη έχουν πει για την Σούδα ότι είναι το «αεροπλανοφόρο της Μεσογείου», και την έχουν χαρακτηρίσει σαν την πιο σπουδαία αμερικανική βάση των ΗΠΑ στο εξωτερικό, ήταν και είναι η κυριότερη βάση των αμερικανικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, ακόμα και στον πολέμιο του Αφγανιστάν.

Παρ’ όλα αυτά τα ελληνικά κέρδη από αυτή την βάση είναι σχεδόν μηδενικά καθώς κάποιοι ( Έλληνες).. πολιτικοί, που κατά σύμπτωση έχουν παραβρεθεί στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, με καθαρά μειοδοτικές συμφωνίες την έχουν ουσιαστικά παραδώσει άνευ ανταλλαγμάτων στους Αμερικανούς.
Η ιστορία αυτής της βάσης αρχίζει από το 1947 όταν άρχισαν να συζητούνται και να υπογράφονται οι πρώτες ελληνοαμερικανικές συμβάσεις αμυντικής συνεργασίας.
Η ιδέα χρησιμοποίησης της Σούδας σχηματίστηκε το 1950 ενώ η έναρξη των  εργασιών διαμόρφωσης της βάσεως έγινε μετά δύο έτη.
Μετά την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, (18/2/1952), τον Οκτωβρίου του 1953 είχε γίνει η πρώτη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας για την δημιουργία βάση στην περιοχή της Σούδας…

Μετά τη μεταπολίτευση του 1974 κυριάρχησαν τα συνθήματα έξω οι βάσεις, αλλά… παρέμειναν μόνο συνθήματα.
 Επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου έγιναν διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας το πώς θα συνεχιζόταν το καθεστώς των βάσεων στην Ελλάδα, για να έρθει ο επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη τότε υπουργός Εξωτερικών Α. Σαμαράς, να οριστικοποιήσει την παραμονή μιας μόνο βάσεως, αυτής της Σούδας, με τον νόμο 1893/90 ΦΕΚ 106/6-8-90 τεύχος πρώτο.
 Η γενική συμφωνία που διέπει το καθεστώς της βάσης της Σούδας είναι η «Μutual Defence Cooperation Αgreement» που υπεγράφη το 1990, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο μετέπειτα μνημονιακός πρωθυπουργός, κ. Αντ. Σαμαράς. και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ως τότε υπουργός Άμυνας της ΝΔ.
Από την πλευρά των ΗΠΑ την συμφωνία υπέγραψαν ο Ντικ Τσένεϊ, μετέπειτα αντιπρόεδρος του Μπους τζούνιορ και τότε υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ και ο Μάικλ Σωτήρχος, τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Στις 13 Ιούνη 2001 υπογράφτηκε στις Βρυξέλλες από τους υπουργούς Εξωτερικών, Ελλάδας και ΗΠΑ, Γ. Παπανδρέου και Κ. Πάουελ, στα πλαίσια της ετήσιας ανανέωσης παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, συμπληρωματική συμφωνία με τον τίτλο «Συνολική Τεχνική Συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και ΗΠΑ», που ήρθε προς κύρωση στη Βουλή από την κυβέρνηση.
Στη συνέχεια η αρχική σύμβαση ανανεώθηκε με μιαν άλλη που ισχύει μέχρι σήμερα, την CTA (Comprehensive Technical Arrangement) που κυρώθηκε στη Βουλή επί υφυπουργίας στο ΥΠΕΞ του κ. Α. Λοβέρδου τον Ιούλιο 2003.
Σε αυτή την συμφωνία συμπεριελήφθησαν όλες οι από το 1947 διμερείς συμβάσεις, συμφωνίες, διακοινώσεις, επιστολές, παραρτήματα, πρωτόκολλα, με ακαταλαβίστικους και διφορούμενους όρους, που αν χρειάζονταν θα εφαρμοσθούν αιφνιδιαστικά όταν προέκυπτε τέτοια ανάγκη.
Όλοι γνωρίζουν  ότι  είναι ουσιαστικά υπό ξένη κατοχή και κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει άνευ ειδικής αδείας.
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και εδικά στην ανατολική Μεσόγειο τα πέντε τελευταία χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια η Ελλάδα έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία με τα προδοσία των μνημονίων, έχουν αναβιβάσει την γεωπολιτική αξία της βάσης σε ύψιστα επίπεδα.
Ο ανταγωνισμός ΝΑΤΟ- Ρωσίας, η εμφάνιση της Κίνας στην περιοχή, μια σειρά τοπικών διενέξεων όπως ο εμφύλιος της Συρίας και του Ιράκ, η κατάσταση στην Λιβύη, στην Αίγυπτο, το Κυπριακό, το μεσανατολικό πρόβλημα αλλά κυρίως το τεράστιο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών, προσέδωσαν τεράστια αξία στην χρήση της βάσης της Σούδας.

Σε όλα αυτά πιο ήταν το αντίτιμο που κέρδισε η χώρα μας από την αμερικανική χρήση της βάσης αυτής ;
Επιτέλους ποτέ θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε εμείς οι ίδιοι τον τόπο μας και να αξιοποιήσουμε την τεράστια γεωπολιτική του αξία ; Ως πότε μειοδότες και ανεύθυνοι, συχνά ακόμα και ανθέλληνες πολιτικοί, θα κυβερνούν μειοδοτικά αυτή την χώρα ;

Κ.Π «» Αντίο ΤΥΜΠΑΚΙ !!!!
Υπό τον τίτλο «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: οι ΗΠΑ μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμμαχο κλειδί στο NATO», το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αναφέρεται στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρωθυπουργό της (Ελλάδας)…. Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο την Τρίτη 17-10-2017.
Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών την ώρα που στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας καταγράφονται εντάσεις, σημειώνει το CNBC.
ΕΠΌΜΕΝΟΣ στόχος των Αμερικάνων σίγουρα αποτελούν τα κοιτάσματα πετρελαίου και το αέριο στην περιοχή της Κρήτης….

Κατά διπλωματικές πηγές που επικαλείται το CNBC, οι ηγέτες συζήτησαν κυρίως για τις επενδύσεις και τη διμερή συνεργασία ειδικά στο πεδίο της ενέργειας.
Παρατίθενται δηλώσεις ειδικών σε θέματα ενέργειας, οι οποίοι επισημαίνουν πως μεγάλες εταιρείες του κλάδου επιδιώκουν να αξιοποιήσουν κοιτάσματα, ιδίως στα ανοικτά της νότιας Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, κοντά στην πορεία του αγωγού TAP.

Κ.Π»»» Άντε καλές δουλειές…… και καλό θα είναι να κάνουν και κανένα Αντικαρκινικό νοσοκομείο στο Νησί  να μην ξενιτευόμαστε στην πρωτεύουσα της αποικίας !!!!!!

Η Βάση της Σούδας είναι στις 10 καλύτερες Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλο το κόσμο [Βίντεο]

Δεν υπάρχουν σχόλια: