Eπικοινωνία μαζί μας.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πανεθνικός ξεσηκωμός των Ελλήνων στον Καναδά !!!!

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός των αποδήμων Ελλήνων πραγματοποιείται στις 24 Απριλίου 2015 στο Μόντρεαλ του Καναδά με τα εγκαίνια της Β’ έκθεσης «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης ».
Από όλον τον κόσμο αναμένονται σημαίνουσες προσωπικότητες να παρευρεθούν στην έκθεση αυτή που το παρελθόν  συναντά το χθες και το χθες το σήμερα και αφορά πλούσιο φωτογραφικό υλικό ντοκουμέντα των Ελλήνων της διασποράς.
Ήδη η πολιτιστική οργάνωση «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης »  ετοιμάζετε πυρετωδώς για την επιτυχία της έκθεσης αυτής που τιμά τον απόδημο ελληνισμό και είναι καθ’ όλα έτοιμοι να υποδεχτούν τους έλληνες όπου γης στο Μόντρεαλ , αλλά και επισημότητες από την Ελλάδα και εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης . 
Σκοπός της συναδέλφου δημοσιογράφου ερευνήτριας και συγγραφέως κυρίας Μαίρης Ρυσσάκη είναι ,όλο αυτό το υλικό να παραχωρηθεί στο υπουργείο πολιτισμού και να αποτελέσει την αρχή για την δημιουργία ενός μουσείου αφιερωμένο στον Έλληνα μετανάστη στην πατρίδα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα .

Η Ά Έκθεση «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης »  πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στις 30 Ιουλίου 2014 και συγκεκριμένα στην Αίθουσα «Πύλη Παντοκράτορα » στο Ηράκλειο Κρήτης.
 Πολλά από τα εκθέματα αυτά  χρονολογούνται  περισσότερο του ενός αιώνα και αναφέρονται στον απόδημο όλου του κόσμου.

Η ιδέα, όπως και η συλλογή των φωτογραφικών ντοκουμέντων και παρουσίαση του αρχειακού αυτού υλικού Έχει η συνάδελφος δημοσιογράφος –Ερευνήτρια & Συγγραφέας μέλος της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε η οποία ζει και δημιουργεί στο Μόντρεαλ του Καναδά κυρία Μαίρη Ρυσσάκη.
 

Ταυτόχρονα ήταν και Βραδιά «ΑΦΙΕΡΩΜΑ» στον Έλληνα Μετανάστη, όπου τιμήθηκαν Έλληνες διαπρεπείς απ’ όλα τα μέρη του κόσμου που κλήθηκαν και παραβρέθηκαν εκεί.
Η έκθεση και το Αφιέρωμα στο Ηράκλειο έγινε υπό την αιγίδα και την χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης , της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, τον Δήμο Ηρακλείου ,το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ,της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, της Παγκρητικής Αμερικής, της ΑΧΕΠΑ, τον Σύνδεσμο Μελλών Γυναικείων Σωματείων, του Εuro- American Womens Council και την πλήρη υποστήριξη της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε και όλων των Μ.Μ.Ε της Κρήτης και όχι μόνο.
Πανεθνικός ξεσηκωμός των Ελλήνων στον Καναδά !!!!
Ή έκθεση αυτή ανοίγει τις πύλες της στον μακρινό Καναδά,  και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ στις 24 Απριλίου 2015, και συμπεριλαμβάνει  τιμητική βραδιά όπου κι’ εδώ θα τιμηθούν και θα παραβρεθούν διαπρεπείς Έλληνες και είναι υπό την Αιγίδα της Καναδικής Κυβέρνησης ,του Υπουργείου πολιτισμού του Καναδά  ,και όλα τα Ελληνικά σωματεία .




Καλή επιτυχία στην Μαίρη Ρυσσάκη ….Και καλή αντάμωση στο Μόντρεαλ !!
        Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης
                                              Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: