Eπικοινωνία μαζί μας.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Από την 1η Νοεμβρίου -2014 «»»» Η ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ο Βαρβιτσιώτης ποιους εξυπηρετεί τελικά και γιατί δεν δίδει την άδεια να μπει το πλοίο από την 1 Μαρτίου 2014 ;;;;;; 
Το ‘’Ikarus Palace’’ των Μινωικών  γραμμών στην γραμμή Χανιά-Πειραιάς.
Οριστικοποιήθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τα τακτικά δρομολόγια του Ikarus Palace των Μινωικών γραμμών στην γραμμή Χανιά-Πειραιάς και αντίστοιχα.
Η αίτηση για δρομολόγηση του πλοίου στην γραμμή είχε κατατεθεί στα μέσα Νοεμβρίου 2013.

Επιτέλους για τα Χανιά ''σπάει'' το μονοπώλιο που είχε μέχρι τώρα η ΑΝΕΚ και αναμένεται μείωση ναύλου αφού θα υπάρχει ανταγωνισμός ,καλύτερα πλοία για να μπορεί να χτυπήσει η ΑΝΕΚ το υπερσύγχρονο Ikarus palace και πολλά ακόμη που θα κάνουν τον επιβάτη να ταξιδεύει πιο άνετα και πιό οικονομικά.
Επίσης δεν μπορούμε να αναφέρουμε ότι η γραμμή αναβαθμίζεται καθώς θα υπάρχουν νεώτερα πλοία στην γραμμή.

Το πλοίο θα κάνει απογευματινά δρομολόγια, με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό.
Σύμφωνα με ακτοπλοϊκούς παράγοντες, η αίτηση της Minoan, την οποία είχε προαναγγείλει η διοίκησή της και έχει ήδη αναφερθεί σχετικά  είναι καθ’ όλα νόμιμη και η νομοθεσία δεν προβλέπει την έκδοση της σχετικής άδειας από τον αρμόδιο υπουργό ει μη μόνο εάν τα χαρτιά του πλοίου δεν είναι σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία.

Οι ίδιοι παράγοντες, πάντως, θεωρούν ότι η κίνηση της Minoan Lines, θυγατρικής του ομίλου Grimaldi, εντάσσεται στη στρατηγική πίεσης που ασκεί ο ιταλικός όμιλος προκειμένου να υποχρεώσει πρωτίστως την ΑΝΕΚ και δευτερευόντως την Attica Group να υποχωρήσουν από τις θέσεις που έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια στην Αδριατική, όπου ο ίδιος διεκδικεί μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αναγγελία και μόνο της δρομολόγησης πλοίου από πλευράς Minoan Lines στη γραμμή των Χανίων στενεύει τα περιθώρια ελιγμών στη συγκεκριμένη γραμμή από την ΑΝΕΚ, γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τη χανιώτικη εταιρεία.


Σε κάθε περίπτωση, με τη διαδικασία που ακολούθησε η Minoan Lines και στο βαθμό που στο μεταξύ δεν μεταβληθούν οι συνθήκες, η έλευση του «Ikarus Palace» στα Χανιά εντείνει τον ανταγωνισμό και, όπως έχει υποστηρίξει κατά καιρούς η Ηρακλειώτικη εταιρεία, αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη προσπάθεια της Minoan Lines, θυγατρικής του ομίλου Grimaldi, να κατέβει στα Χανιά κόντρα στην ΑΝΕΚ, τη μοναδική εταιρεία που εξυπηρετεί μονοπωλιακά τη γραμμή.


Εμείς με την σειρά μας να ευχηθούμε στο πλοίο να έχει πάντα καλά ταξίδια με ήρεμες και γαλήνιες θάλασσες.
Κ.Π
7-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: