Eπικοινωνία μαζί μας.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το ΑΣΤΡΙΤΣΙ ξέρει να τιμά τους ανθρώπους που το τιμούν.


Γιώργος Χρονάκης … ο άρχοντας της Μαντινάδας και τις παράδοσης .

Το Αστρίτσι αλλά και ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού τίμησε τον ανεπανάληπτο στιχουργό και Μαντιναδολόγο Γιώργο Χρονάκη την Τετάρτη το Βράδυ 28-8-2013…σε μια καταπληκτική εκδήλωση που παρευρέθηκαν πάνω από 1500 άτομα φίλοι χωριανοί αλλά και καλεσμένοι τους .

Μέσα σε συγκινησιακό φορτισμένο και ανθρωπινό κλήμα ο στιχουργός –Μαντιναδολόγος Γιώργος Χρονάκης δέχτηκε με χαρά την τιμητική πλακέτα που του παρέδωσαν εκ’μέρους του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού του η λαογράφος –Δασκάλα Ελένη Πλαγιωτάκη –Σαατσάκη και ο Τηλεοπτικός παραγωγός Γιώργος Βιτώρος οι οποίοι αρκετά συγκινημένοι αναφέρθηκαν στην μακροχρόνια παρουσία του στιχουργού –Μαντιναδολόγου Γιώργου Χρονάκη και στην παρακαταθήκη που αφήνει στις νεότερες γενιές με τους στίχους και τα τραγούδια του που αρκετοί καλλιτέχνες έχουν κάνει επιτυχίες.,(Βλέπε Σκουλάς-Πυθαρούλης-Γωνιαννάκης κ.α).

H κόρη του η Ανθή Χρονάκη κατασυγκινημένη διάβασε δικές της μαντινάδες αφιερωμένες στον πατέρα της ,ο οποίος αρκετά συγκινημένος άφησε να κυλίσει ένα δάκρυ χαράς από τα μάτια του.


Απλός λιγομίλητος αλλά πολύ ευτυχισμένος ανάμεσα στα παιδιά του και τα δισέγγονα του μαζί με την γυναίκα του Μαρία στήριγμα στην ζωή του δεχόταν τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων.


Σε ένα πανέμορφο τοπίο στην κάτω βρύση ο πολιτιστικός σύλλογος επ’ ευκαιρία της Εορτής του Ιερού Ναού του Αϊ Γιάννη του ριγολόγου και με την εκδήλωση για την τιμητική βραδιά για το Γιώργο Χρονάκη ,ο πρόεδρος Γιάννης Χρονάκης αλλά και τα μέλη του Δ.Σ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καλεσμένων τους.

Ο Μανώλης Κονταρός και οι συνεργάτες του κράτησαν το κέφι του κόσμου μέχρι της

πρωινές ώρες .

Μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αστριτσίου για την καταπληκτική βραδιά που μας πρόσφερε ,και πολλά συγχαρητήρια στο κόσμημα άνθρωπο Γιώργο Χρονάκη για ότι έχει προσφέρει στην ΚΡΗΤΗ μας.

Φώτο-Ρεπορτάζ «» :Γεώργιος Μοσκοβίτης.











Δεν υπάρχουν σχόλια: