Eπικοινωνία μαζί μας.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Κανείς δεν μπορεί να προδώσει την Ελλάδα…..1-12-1913 >>> 1-12-2013 !



«Η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους..και κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί της… και να αμφισβητεί την συνθήκη του Λονδίνου και  του Βουκουρεστίου που υπογράφηκε από τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο.»
Χιλιάδες οι νεκροί από την μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη  και το σύνθημα στα χείλη των σκλαβωμένων Κρητών…. { ΕΝΩΣΙΣ η ΘΑΝΑΤΟΣ}αυτό δεν θα πρέπει να ξεχαστεί από κανένα έλληνα… και οποιοσδήποτε αμφισβητεί τους αγώνες του Κρητικού λαού για την πολυπόθητη ένωση με την μάνα πατρίδα θεωρείτε ΠΡΟΔΟΤΗΣ του ΕΘΝΟΥΣ. 



Όποιοι δε παρουσιάζουν σαν εθνική σημαία το οθωμανικό αστέρι της επικυριαρχίας του Σουλτάνου ,ας ανατρέξουν στα βιβλία και ας μάθουν την σημασία της… και να μην καμαρώνουν.
Ούτε σαν  διακοσμητικό δεν πρέπει να είναι στα σπίτια τους….. συμβολίζει μαύρη ιστορία για το νησί μας.


Η Κρητική Πολιτεία (1896 – 1913) ήταν το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην Κρήτη μετά την Κρητική επανάσταση του 1896 και αποκόπηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ρωσία). 

Οι Μεγάλες Δυνάμεις, που πάντοτε ενδιαφέρονταν για την Κρήτη λόγω της στρατηγικής της σημασίας και από καιρό είχαν συγκεντρώσει τους στόλους τους γύρω από το νησί, αποφάσισαν με τη Συνθήκη του Βερολίνου το 1896 να προχωρήσουν σε οριστική λύση του κρητικού ζητήματος, με τη διεθνή κατοχή του νησιού και την ανακήρυξή του σε αυτόνομη Πολιτεία, ενώ στις 21 Ιανουαρίου 1897 ελληνικά στρατεύματα με δύναμη 1.500 αντρών και διοικητή τον υπασπιστή του βασιλιά Tιμολέοντα Bάσσο αποβιβάστηκαν εκεί για να την ελευθερώσουν και να την ενώσουν με την Ελλάδα.
Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις όμως παρενέβησαν αποβιβάζοντας κι αυτές δυνάμεις για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. 


Στις 18 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός στόλος αποσύρθηκε και ο Ελληνικός στρατός υποχώρησε στην ξηρά και κατευθύνθηκε βόρεια προς την Θεσσαλία και την Ήπειρο.


Διακρίνεται η σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε ομιλία του Πρίγκηπα Γεωργίου, κατά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κρήτης.
 
Στις 20 Μαρτίου του ίδιου χρόνου οι Μεγάλες Δυνάμεις χώρισαν το νησί σε διεθνείς τομείς, ενώ τα Χανιά και η γύρω περιοχή της πρωτεύουσας έγιναν πολυεθνικός τομέας.

 Οι Άγγλοι διοικούσαν το νομό Ηρακλείου, οι Ρώσοι το νόμο Ρεθύμνου, οι Γάλλοι το νομό Λασιθίου και οι Ιταλοί τους νομούς Χανίων και Σφακιών.

Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δημιουργήθηκε από τις "Προστάτιδες Δυνάμεις" και είναι ένας συνδυασμός τις Ελληνικής σημαίας της ξηράς με την Τουρκική σημαία.

 Συγκεκριμένα στην Ελληνική σημαία της ξηράς του 1822, με τον άσπρο σταυρό που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα χρώματος κυανού, τοποθετήθηκε στο πάνω αριστερό τετράγωνο (προς το μέρος του κονταριού) τμήμα της Τούρκικης σημαίας και συγκεκριμένα το λευκό άστρο με το κόκκινο φόντο.
Η τοποθέτηση αυτή του τμήματος της τουρκικής σημαίας πάνω στην ελληνική σημαία της ξηράς, είχε σκοπό να δηλώσει ότι η Κρήτη ήταν φόρου υποτελής στο σουλτάνο.
Τώρα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, στη σημερινή εποχή αυτό τι ακριβώς θα πρέπει να σημαίνει.
 Ότι δηλαδή η Κρήτη θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη αλλά κάτω από τις εντολές και την επικυριαρχία της Τουρκίας;
 Ένα καθεστώς δηλαδή κάτι σαν τη βόρεια Κύπρο;


Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η ύπαρξη της σημαίας της Κρητικής Πολιτείας σήμερα, καθόλου δεν αποτελεί τιμή για την Κρήτη και τους ανθρώπους της.
 Μάλλον θα έλεγα ότι αποτελεί ντροπή!
Δεν έχει καμία σχέση με την Κρήτη και τους αγώνες της για ελευθερία και δεν αποτελεί σύμβολο πραγματικής ανεξαρτησίας και ελευθερίας, αντιθέτως δε, αποτελεί σύμβολο υποταγής.
 Είμαι λοιπόν σίγουρος αγαπητοί μου φίλοι, ότι κανένας από σας δεν θα χρησιμοποιούσε καθόλου αυτή τη σημαία, αν γνώριζε τι ακριβώς σημαίνει.

Το θέμα τώρα της Κρητικής ανεξαρτησίας είναι μια άλλη ιστορία.

 Είναι να επίσης γελοίο αλλά επικίνδυνο θέμα, το οποίο υποκινείται από διάφορους μυστηριώδεις κύκλους του εξωτερικού και είναι φανερό ότι σκοπό έχει το διχασμό των Ελλήνων και το να εφαρμόσει τακτικές του τύπου, διαίρει και βασίλευε. 

Ούτε γίνεσαι πιο ελεύθερος, ούτε πιο μάγκας με το να γίνεσαι υποχείριο κάποιων πονηρών που κοιτάζουν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ευκαιρία για να σε εκμεταλλευτούν.

 Οι Κρήτες ήταν Έλληνες εκ αρχαιοτάτων χρόνων, έτσι παραμένουν έως σήμερα, και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν και στο μέλλον.

Μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά θα πρέπει να τα διευθετήσουμε μόνοι μας, με σύμπνοια και όχι με αποσχιστικά κινήματα και διχασμούς.

Οφείλουμε λοιπόν στα σοβαρά θέματα, να είμαστε σοβαροί κι όχι να συμπεριφερόμαστε σαν μικρά παιδάκια, αν και νομίζω πως τα μικρά παιδιά θα έδειχναν πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα απ' ότι κάποιοι ενήλικες συμπολίτες μας, πάνω σε τέτοια θέματα.


 

Η Ένωση της ΚΡΗΤΗΣ με την ΕΛΛΑΔΑ την 1/12/1913 {14/12/1913} σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο έγινε Παρουσία του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α' και του Πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου πραγματοποιείται στο ιστορικό φρούριο Φιρκά των Χανίων η επίσημη τελετή της ανύψωσης της ελληνικής σημαίας ως επισφράγιση της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Η ταινία ανοίγει με γενική άποψη του λιμανιού των Χανίων.
Αξιωματικοί αναμένουν στην προκυμαία την αποβίβαση των επισήμων.
Στα ανοιχτά του λιμανιού διακρίνονται το θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» και τα πλοία που το συνοδεύουν.
 Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην προκυμαία και σε πλοιάρια που πλέουν κοντά στην ακτή.

Πλάνο από κινούμενη άμαξα καταγράφει την κίνηση πεζών και οχημάτων σε δρόμο της πόλης, η οποία είναι στολισμένη με μεγάλες ελληνικές σημαίες.
Άκατος κατευθύνεται από την προκυμαία προς το «ΑΒΕΡΩΦ».
Στο κατάστρωμα του πλοίου ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Ζαβιτσιάνος με ημίψηλα ποζάρουν στο φακό. 

Απόψεις των πλοίων και των σημαιοστολισμένων δρόμων των Χανίων. 

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος αποβιβάζεται από άκατο και κατευθύνεται πεζή στο φρούριο Φιρκά συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό και τους άλλους επισήμους, ενώ πλήθος κόσμου τους επευφημεί.

Στο στολισμό του χώρου διακρίνεται μαζί με σημαιάκια και το βασιλικό μονόγραμμα Κ. 
Στο φρούριο Φιρκά ποζάρουν στο φακό ο Βασιλιάς, ο Πρωθυπουργός και οι επίσημοι, καθώς και ο Αναγνώστης Μάντακας και άλλοι Κρητικοί οπλαρχηγοί με τοπικές ενδυμασίες.

Την πανηγυρική έπαρση της σημαίας συνοδεύουν κανονιοβολισμοί από τα πολεμικά πλοία.



Ο Κωνσταντίνος και οι άλλοι επίσημοι αποχωρούν μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και μεταβαίνουν στο Διοικητήριο. 

Υ/Γ 


«Η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους..και κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί της… και να αμφισβητεί την συνθήκη του Λονδίνου και  του Βουκουρεστίου που υπογράφηκε από τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο.»
Χιλιάδες οι νεκροί από την μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη  και το σύνθημα στα χείλη των σκλαβωμένων Κρητών…. { ΕΝΩΣΙΣ η ΘΑΝΑΤΟΣ}αυτό δεν θα πρέπει να ξεχαστεί από κανένα έλληνα… και οποιοσδήποτε αμφισβητεί τους αγώνες του Κρητικού λαού για την πολυπόθητη ένωση με την μάνα πατρίδα θεωρείτε ΠΡΟΔΟΤΗΣ του ΕΘΝΟΥΣ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: