Eπικοινωνία μαζί μας.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

MEΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ «3ο ΚΑΛΕΣΣΑΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ».


Με πρωτοβουλία του «Πνευματικού Κέντρου Καλεσσών» και με την συνεργασία τους φορείς του χωριού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/8/2012 στα Κάτω Καλέσσα η έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων « το Καλεσσανό παζάρι τοπικών προϊόντων και η έκθεση φωτογραφίας » παρουσία του αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Σκοπός της δράσης του πολιτιστικού & Πνευματικού Κέντρου των Καλεσσανών είναι είναι ενισχυθούν τα προϊόντα της περιοχής , με συμμετέχοντες μόνο τοπικούς παραγωγούς και τοπικές επιχειρήσεις.

















Με τις δραστηριότητες αυτές υπάρχει το κίνητρο της ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας προβάλλοντας και προωθώντας τα εγχώρια αγροτικά, κτηνοτροφικά και άλλα τοπικά προϊόντα του χωριού που εκτός των άλλων, αφορούν την ένδυση, το χειροποίητο κόσμημα, την διακόσμηση καθώς και άλλα είδη που κατασκευάζουν νέοι και νέες όπως αγιογραφίες, κοσμήματα αλλά και είδη παραδοσιακής συσκευασίας τροφίμων.
Εντύπωση προκαλεί η καταγραφή όλων τον μποστανιών που έγινε σε όλα τα σπίτια του χωριού από τον δημοσιογράφο Νίκο Βιδάκη και τον Δάσκαλο Θοδωρή Κυρικλάκη και τους συνεργάτες τους .



Η οικονομική κρίση έφερε πίσω αυτοσχέδιους μπαξέδες για καλύτερη και υγιεινή διατροφή και απόδειξη είναι το φωτογραφικό αρχείο που έγινε με την έκθεση φωτογραφίας …
170 μποστάνια κατέγραψαν εντός του χωριού και όπως λένε οι χωριανοί είναι μόνο η αρχή αυτή !!!!
Το εντυπωσιακό στοιχείο του φετινού καλοκαιρινού παζαριού είναι ότι, φέτος καλλιεργήθηκαν πάνω από 170 μποστάνια που ασφαλώς συμβάλλουν στην οικογενειακή οικονομία αλλά και εκφράζουν την επιθυμία των Καλεσσανών για μια διαφορετική ποιότητα ζωής.

Τα προϊόντα που διατέθηκαν στο Καλεσσανό παζάρι τοπικών προϊόντων είναι:Οπωροκηπευτικά, λάδι, μέλι, αρωματικά φυτά, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, ξυνόχοντρος, κρασί, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, είδη διακόσμησης, ένδυσης καθώς και χειροποίητα κοσμήματα.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ - 25/8/2012 Γεώργιος Μοσκοβίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: