Eπικοινωνία μαζί μας.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ 8-12-1999

8-12-1999 Το αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης Χανιά-Αθήνα

Η 8η Δεκεμβρίου είναι ημέρα διπλού πένθους για τα Χανιά και για όλη την Ελλάδα…

 Τρία χρόνια αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 1969, ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, κατέπεσε στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 90 επιβαίνοντες.

Η Αρχή του τέλους …ο κύβος Ερίφθει !!!


Μετά το Ναυάγιο του F/B HΡΑΚΛΕΙΟ μαθήματα για πιο ασφαλή πλοία… Ιδρύετε η πρώτη Ναυτιλιακή Εταιρεία της ΚΡΗΤΗΣ «ΑΝΕΚ».

Με πείσμα δύναμη στόχους ο Μητροπολίτης Ειρηναίος πρωτοπόρος ιδρύει την πρώτη εταιρεία λαϊκής Βάσεως την «ΑΝΕΚ και φέρνει το πρώτο πλοίο ΚΥΔΩΝ στην Κρήτη…

                Στις 10 Απριλίου 1967 Ιδρύεται Η ΑΝΕΚ

KATAΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ Η 8η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ….

                       8 Δεκεμβρίου 1966 »» 8 Δεκεμβρίου 2023  

57 Χρόνια πόνος και μαθήματα για πιο ασφαλή πλοία…

                                          Η Αρχή του τέλους …

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ-ΥΓΕΙΑ-ΔΥΝΑΜΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ & ΕΠΙΜΟΝΗ...


 

Αυστραλός ΥouΤuber έμεινε άφωνος με τη «χαβούζα» της Ομόνοιας – Ο Μπακογιάννης έκανε την Αθήνα το πιο «διάσημο» γκέτο τρόμου….

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

Το τραγικότερο όλων είναι ότι τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν συνθηκολογήσει πλήρως με το ότι το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει Κολομβία της Ευρώπης και δεν ασχολούνται δημοσιογραφικά με το θέμα, και έτσι χρειάζεται ένας… τουρίστας για να μας ενημερώσει τι γίνεται στην ερημοποιημένη πρωτεύουσά μας.

Χρειάζεται ένας ξένος για να αναδείξει αυτά που κρύβουν επιμελώς κάτω από το χαλί της δήθεν «ανάπτυξης», όλοι οι ιθύνοντες σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Αθήνα: Eξάγουμε πλέον και παγκοσμίως τον «πολιτισμό» του εγκλήματος, των ναρκωτικών, της πορνείας και της βρώμας που κυριαρχεί στην Ομόνοια.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι τιμήθηκε ως Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς

 

GREEK SHIPPING AWARDS 2023

Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι τιμήθηκε ως Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyd’s List 2023, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα.

Φέτος τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyd’s List γιόρτασαν την 20η επέτειό τους.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Το Σπίτι του Ηθοποιού, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα …

 

Το Σπίτι του Ηθοποιού, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα …

                                ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΟΣ .

«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» είναι μια ιδέα της προέδρου κ. Άννας Φόνσου κι ένας τίτλος που το καθιέρωσε εδώ και  χρόνια.

Πρόκειται για ένα Ίδρυμα Κοινωφελές – Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας 40 άνθρωποι ζουν με αξιοπρέπεια στο «Σπίτι του ηθοποιού» χάρη στην Άννα Φόνσου

Το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που κάνει η Άννα Φόνσου στο «Σπίτι του ηθοποιού»

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

O Mύθος του «Προμηθέα» στην σημερινή πραγματικότητα των Ελλήνων…

Στην Φώτο η τιμωρία του Προμηθέα επειδή βοήθησε τους ανθρώπους δίνοντάς τους τη φωτιά που είχε κλέψει από τον Όλυμπο… την ιδία στιγμή δείχνω τον Έλληνα Προμηθέα στα νύχια του αρπαχτικού των Θεσμών με θεατή τον προδότη του έλληνα….   

Η Τιμωρία ενός ολοκλήρου ΛΑΟΥ που έχυσε το αίμα του και θυσιάστηκε για  Ψωμί –Παιδεία ,Ελευθέρια, που ευεργέτησε τους τύπους που αργότερα κατσικόθηκαν  το σβέρκο μας και ανέβηκαν στην Εξουσία με τα δήθεν δημοκρατικά φρονήματα και τον πατριωτισμό τους από το 1974 ,...που έβγαλε τελικά την ΠΑΤΡΙΔΑ μας ;;;

Αυτοί οι ίδιοι που πάνε στις εκδηλώσεις του πολυτεχνείου δήθεν για να τιμήσουν την επέτειο αλλά, και οι απόγονοι τους ,τα σόγια τους, σε τι οικονομική θέση βρισκόταν τότε , και  στην συνέχεια 50 χρόνια μετά και με πόσα εκατομμύρια βρίσκονται σήμερα ;;;;

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ AΡΚΑΔΙΟΥ ... 157 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

157 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…1866-2023  

Πότε ακριβώς ιδρύθηκε το μοναστήρι δεν είναι εξακριβωμένο.

Λέγεται πως σύμφωνα με την παράδοση θεμελιώθηκε από τον Ηράκλειτο και ανοικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αρκάδιο τον 5ο αιώνα από τον οποίο και πήρε και το όνομά του.

Κατά την άποψη του καθηγητή Μ.Ι. Μανούσακα (Κρητική Έστία, 278 εξ.) ιδρύθηκε από κάποιο μοναχό Αρκάδιο γι’ αυτό και ονομάστηκε μονή Αρκαδίου όπως έγινε και με άλλες μονές της Κρήτης όπως π.χ. οι μονές Αρετίου, Αρσανίου Βροντησίου, κ.α.

Ερείπια πάντως της πρώτης μονής διατηρούνται σήμερα στο βορειοδυτικό τμήμα του περιβόλου της.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ο Χαλίφης, οι "Νέοι θεοί" και το νέο τους σπαθί...

Γράφει :  ο Βορειοηπειρώτης –Δημοσιογράφος-Ψυχολόγος Πέτρος –Μπέρτι Καράτζας «Bert Karantzas » ________________

Ο Χαλίφης, οι "Νέοι θεοί" και το νέο τους σπαθί...

  Στα παιδικά μου χρόνια, καθώς άρχισα τον δρόμο της εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας, μου άρεσε να παρακολουθώ μια εβδομαδιαία εκπομπή στη RAI με τίτλο: «Le interviste impossibili».

  Στο πλαίσιο εκείνης της στήλης, διάφοροι δημοσιογράφοι «γύρισαν πίσω στον χρόνο» και έτσι, μέσα από τις προκλητικές ερωτήσεις που έκαναν, σκοπός της ανάλυσης ήταν να ανακαλύψουν τι ώθησε τους σπουδαίους ανθρώπους που έχουν ήδη αφήσει το όνομά τους στην ιστορία να κάνουν τι έκαναν.