Eπικοινωνία μαζί μας.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

H Nτροπή το άκουσε και Ντράπηκε ……«Τουρκικό» το Αιγαίο λένε οι Βρυξέλλες !!!!!!!!!

Απίστευτη Ανθελληνική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Αυτήν την Ε.Ε πιστεύουμε και είμαστε «Πιόνια της» ;;;;;;

Οι (Έλληνες) Ευρωβουλευτές χαριεντιζόταν ;;;;;;;

Πράσινο φως στην Τουρκία για το «Turkaegean».


Μιαν αδιανόητη απόφαση, που είναι υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδας, έχει λάβει η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO).

Συγκεκριμένα, έκανε αποδεκτή -δίχως την παραμικρή ένσταση- το αίτημα της γείτονος να οικειοποιηθεί έμμεσα τη θάλασσα του Αιγαίου (και) διά μέσου διαφημιστικής καμπάνιας, πατεντάροντας το «Turkaegean», που σημαίνει «τουρκικό Αιγαίο», για τουριστικούς σκοπούς.

Η ΕΕ δέχθηκε να κατοχυρωθεί ο τίτλος ΤurkAegean στη Τουρκία!

Ο όρος Turkaegean έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τη 16η Ιουλίου 2031

Η Τουρκία, με την έγκριση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), προχώρησε στην κατοχύρωση του εμπορικού όρου «Τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean), προκαλώντας πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και άν γίνουν ποτέ !!!!!!.

Ειδικότερα, έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, μετά από αίτημα της Τουρκίας, αναφέρει ότι ο όρος Turkaegean έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και έχει ημερομηνία λήξης τη 16η Ιουλίου 2031.

Η Τουρκία πήρε αρνητική απάντηση από τις 

Η.Π.Α, αλλά θετική από την ΕΕ!

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το «πράσινο φως» στη Τουρκία να διαφημίσει τον όρο «Turkaegean», σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είπε το σχετικό «ναι» στα τέλη του 2021.

Πιο αναλυτικά, ο Οργανισμός Τουρισμού, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έστειλε αίτημα για να κατοχυρωθεί ο παραπάνω όρος και να χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το διαδίκτυο και αλλού.

Ο όρος θα χρησιμοποιείται για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.

Η «καμπάνια» της Τουρκίας:


Παρόλα αυτά, η αμερικανική υπηρεσία Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO), απέρριψε το σχετικό αίτημα, ενώ δημοσίευσε και σχετικό επίσημο έγγραφο.

Θυμίζουμε ότι οι Τούρκοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα brand με την ονομασία «Turkaegean», προκειμένου να εκθρονίσουν το πιο ουδέτερο «Aegean» από την αγορά.

Το αίτημα αφορούσε συγκεκριμένα στη χρήση του όρου για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.

Μέρος του αιτήματος της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ και το αμερικανικό έγγραφο που απορρίπτει τον όρο «Turkaegean»:

Για το ζήτημα είχε εκφράσει την -σκληρή- άποψή του, στα τέλη Μαΐου, και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας είχε χαρακτηρίσει «διεθνή ντροπή» το γεγονός ότι η Τουρκία αποκαλεί το Αιγαίο «Turkaegean» και τη Μεσόγειο ως «γαλάζια θάλασσα», κάνοντας αναφορά στην ελληνικότητα του όρου Ege, τον οποίον χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το Αιγαίο από τότε που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

«Σαν τα άλλα φαιδρά και επικίνδυνα του Erdogan: “η θάλασσά μας”, ή “γαλάζια πατρίδα” για τη Μεσόγειο Θάλασσα!», είχε αναφέρει επίσης ο κ. Μπαμπινιώτης, υπενθυμίζοντας ότι τον 16ο και τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι την αποκαλούσαν «θάλασσα των Ελλήνων»……

Έρχεται λοιπόν η ανιστόρητη Ε.Ε και οι ηγέτες (φίλοι ) μας δείξει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από τώρα και ύστερα με την Τουρκία !!!!!

Η σημερινή πολιτική ηγεσία της αποικίας ή Ελλάς…… Πως θα λέει το Αιγαίο ;;;;;;

Η σημερινή πολιτική ηγεσία της αποικίας ή Ελλάς, θα επιτρέπει να μπαίνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο τα αεροσκάφη της «Turkaegean» ελεύθερα ;;;;;;

27-6-2022 « Κ.Π».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: